Hur byter man dioder i instrumentpanelen på volvo 850?

lite frågor om dioder i instrumentpanelen. tänkte byta till blå. vilka lampor är det? är det svårt att byta har en 850 - 94? Skulle va tacksam för detaljerad beskrivning.



Svar på inlägget: Hur byter man dioder i instrumentpanelen på volvo 850?



sök runt lite men ja kan väll skriva lite snabbt de som ja kommer på.. lossa galler vid fläkthålen, ta bort ev torx som sitter där, sen tar du bort palstkåporna på sidorna, ganska nära dörrarna. där sitter det 2 torx till, sen sitter det 2 ovanför instrumentpanelen, sen sitter det troligtvis 2 i handskfacket, sen är de de att rycka bort den har ja för mig.. sen ser du bara 2 hållare + kabelhärvan till mätarhuset bara till att losssna och skruva upp dom lampor du ska byta, dioder finns att köpa på blocket.se, bildioder.se osv.. färdiga satser=)


tack några andra tips vad man kan göra lite lätt styling me lampor eller sånt


Byt till blå dioder i knapparna för stolsvärme, bakrutevärme med mera. Jag köpte blå dioder till ECC och instrumenthus och då ser det lite tråkigt ut med grönt sken lite här och var. MVH. Alex


Hejsan! Nu skall jag förklara riktigt åt dig, och hoppas du tackar ... För att komma åt intrumenthuset så måste du ta bort "locket" på intrumentbrädan. Det gör du genom att ta bort en gummi plutt på varsin sida av intrumentbrädan, där under sitter det en torx skruv. Skruva lös dom på båda sidor och ta bort plastbitarna på varsin sida. Där sitter det två stycken skruvar under, eller en, kom inte ihåg, även det i torx. Sedan så tar du bort fläktgallren, och ovanför dom sitter det torx skruvar. Sedan vid handsfacket sitter det stå stycken. Sedan är det bara att lyfta bort den, sedan sitter mätarhuset i 2 mindre skruv och två stycken klips som du enkelt öppnar och lyfter ut den, för mig var den lite krånglig att få ut faktiskt, men dra mätarhuset lite mot dig och dra rakt upp. Sitter även två torx just framför mätarhuset i "taket", alltså mellan ratten och mätarhuset. Du behöver inte öppna upp fläktgallret som är längst nere till vänster. Där sitter det 8 stycken lampor om jag inte missminner mig, 5 stycken större och 3 små. Som är enkel att byta, bara vrid sockeln och dra ut. Lamporna kan dock sitta hårt, dom skall dras rätt ut, brukar ta en tång och krossa dom och den bara dra dom rätt ut. Behöver du hjälp med ECC för att byta där också, så hojta . Kom ihåg att dioderna bara passar åt ett hål, funkar det inte så byt håll bara.


Lite tips: Jag har bytt till blåa dioder i lamporna i taket och även till bältesvarningen i taket, så det blinkar blått om man inte har bältet på sig. Har inte hunnit, men allt ska bli blått i bilen i alla fall. Knappar osv, för att byta till blia dioder i knappar så måste du löda eller skaffa nya knappar som är från 95:ans modell eller nyare.


vilka lampor behöver jag till allt och var köper jag det bäst bytte i mätarna idag men ecc,n är de ju inte samma


vad är det för lampor vid bältes grejen


Lamporn till ECC och bätesgrejen är likadana som lamporna till blinkers dioderna i mätarhuset. För att byta bältesgrejen, så sitter det en röd skiva som gör att det blinkar rött, den kan man dra lös, så det bara är kvar en genomskinlig skiva, så blinkar det blått eller vilken färg man vill ha. Det är dom små lamporna som är till blinkers och färddator/tempratur och klocka.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka