940 Bakljus

Hallåj! Tänkte höra om det är lagligt att sätta vita blinkers bak på en 940, vad tycker herr polisman och besiktningsmännen om det?



Svar på inlägget: 940 Bakljus



Så länge det lyser gult så är det lagligt


Du måste alltså ha en orange 21w lampa i blinkers istället för originala vita 21w lampan


Dom sista årsmodellerna satt det ju till och med vita blinkers original , runt om


sitter original på 960 också


Värt att notera är att på nyare 940 och 960 med vit blinkers var blinkers och backljus svagt gråtonat. Inget man egentligen lägger märke till när man ser bilarna. Dock ser det riktigt illa ut om man på en 940 med orange blinkers byter till den nyare. Detta eftersom tidiga 940 med orange blinkers har helvitt backljus. DÅ ser man skillnaden. Detta gäller om man monterar original vit blinkers. Köper man tillbehörsblinkers, på ex. v. HOVA, funkar det perfekt då de är helvita och inte tonade. Mina bakblinkers kommer från HOVA och har suttit där sedan 2001 och ser fortfarande bra ut. Givetvis kan man byta till original vit blinkers från nyare 940/960 men glöm då inte att byta ut backljuset samtidigt.


Ah tack för alla svar! Men som Maxen sa så kanske de vore bäst om man byter "hela lyktan" istället.


jaa det är ju hela man byter du kan ju inte bara byta den orangea mot en vit rand liksom utan det är hela lyset som sitter fast på "bilen". det han menade var att om du tar dom från en 960 eller nyare 940 kommer dom vara gråtonade! isf måste du även byta lyktan som sitter på bagageluckan för att det ska se bra ut eller också köper man en flaska mörk toningsspray och tonar lite halvmörkt men köper du blinkersen från vparts tex så är den vit och matchar original backljuset såhär ser dom du ska byta ut http://www.vparts.se/volvo-940/volvo-94 . 4-s90.html





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka