Hur breda fälgar på volvo 740

Hur breda fälgar kan man få på en volvo 740 utan att det tar i nånstans?



Svar på inlägget: Hur breda fälgar på volvo 740



Jag har 8,5" breda fälgar fram och bak... Tar dock i i bak i skärmkanten om man har breda däck på.. Men bara kapa bort kanten.. Inga problem i fram.. Men beror ju på vad de är för ET på fälgarna också


Vet gammal tråd men gör ingen ny iallafall :-) vad tror ni om 9,5'' bak med et25 och 8,5'' fram med et20? Vad kan man köra med för däck till de?


beror ju på hur sänkt bilen är


Jo sant, får man ju ta lite när man isåfall fått på dom, men några varv e de tänkt den ska sänkas, valsa skärmkanterna kan jag tänka mig att göra men räcker de?


Hade 9 tum breda bak med et30 som jag satte spacers på en tjock 20mm och en eller två smala 5mm så de typ vart et0. Fälgkanten låg då jäms med skärmkanten som jag vek/valsa upp så däcket kunde fjädra in i hjulhuset. Däcken var nankang 225/35-18. Fram var de liknade dock med 8" fälg och 215/35-18 och ut spacerat så de låg jäms med. 8,5" är inga problem både super dtm och mk18 har den dimesionen Afl där jag handla mina fälgar så att dom hade monterat 9,5 bak på en 940 och de hade funkat, vet inte hur sänkt eller hur mycke däckde var dock.


ja fick vika in skärmkanterna fram på min 740 när ja hade 7.5*17tum med 225/45/17 däck för det tog i när ja svängde när bilen låg på genomslagsgummina





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka