Toningsfilm på mätarhuset?

Tja! Fick en ide när jag var på biltema och inhandlade lite mattsvart strålkastarfilm. Tänkte sätta filmen på glaset till instrumenthuset, någon som har testat detta? Det vore ju sjyst om det syntes igenom bra när bakgrundsbelysningen är på, och när det är släckt så är det helt svart, skulle passa fint till resten utav inredningen då jag har svart halvskinn, svart innertak, lister m.m. Bilen i fråga är en BMW e46 320i. Om någon har testat detta så berätta gärna om det vart bra eller dåligt.



Svar på inlägget: Toningsfilm på mätarhuset?



Det kan nog bli svårt att se mätartavlorna om man kör på en mörk toning eller vad man säger Men med ett par starka lampor i instrumentbelysningen så kanske det kan bli snyggt? Gör ett test och lägg upp en bild


ja jag tänkte att eftersom att filmen är transparent så borde det synas igenom, har sett att vissa som sätter in laddtrycksmätare m.m. har mätare som är helt mörka i princip tills dom slås på. Blir nog att testa till helgen och ska se till att få en bild på det.


Starkare lampor brukar smälta kablar/plasten i/runt instrumentet... så det är sällan bra Starka LEDs kanske kan gå bra, de lär väl avge väldigt mycket mindre värme.


Nja, lamporna kommer jag ej att byta ut, det är ett j...a pill att löda å hålla på, får hoppas på att standardljuset duger.


Tror tyvärr det blir svårt att se mätarna i dagsljus om du sätter på sån där film.. jag har en sån tonad laddtrycksmätare i en av mina bilar och den är lite svåravläst, framförallt om det är soligt ute. Fast det funkar kanon när det är mörkt.


Du får helt enkelt göra ett test Det är ju lätt att återställa om man säger så, men lägg gärna upp bild om det blev bra!


Ja det blir ju iaf till o testa om det funkar, filmen lämnar ju inga limrester och mätarhuset är väldigt enkelt att plocka ur, lite som på en 740. Lägger upp en bild i helgen.


Testat med rökfärgad film och den var på tok för mörk! Fungerar på kvällstid/natt när det är mörkt men inte dagtid! Den mattsvarta är på tok för mörk så det kommer inte att fungera alls!


tja, har nu testat min ide jag fick och det vart ju inte som väntat. Filmen var alldeles för gryning, så det vart bara skit av det, såg dock ganska fränt ut när de var släckt. Körde med blå toning också men det vart för ljust istället det finns bilder i mitt fotoalbum för dom som vill se hur det blev.





Det var hemskt vad grynig/kornig den svarta filmen var Det går nog att hitta en film som funkar bättre men frågan är om det är värt besväret att testa sig fram med X antal filmer haha


Hehe ja men en film kostar ju 70 spänn och det tar typ 30 min att fixa, men det får nog vänta ett tag iaf:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka