Volvo 740 med 960 front

hejsan jag hade tänk om det var nån som ville ge mig lite tips. om vad som behövs göra på en volvo 740 [års 90]. för att få ditt en 960 front. är tacksam för alla svar mvh mikaelSvar på inlägget: Volvo 740 med 960 frontDu behöver en huv, skärmar, kofångare, lycktor, blinkers, och plåten som huvlåset sitter i samt plåten under den som framlysena sitter fast i... du behöver nog åxå förlänga rambalkarna som kofångaren sitter i.. har jag för mig


960:ins rambalkar är kortare, så dem får han förkorta. 740/940 har stötdämpare till kofångaren men det har inte 960/S90/V90.


Finns många trådar om detta, men i stora drag: * Frontplåten (den där strålkastare etc. sitter skruvade) = kapa bort och byta. * Överdelarna på innerskärmarna (där ytterskärmarna är skruvade) = kapa bort och byta. * Överdelen av torpedväggen = kapa bort och byta. * Ytterplåten på A-stolparna = kapa bort och byta. Sen får man lösa det där som ovanstående skrev med krockdämparna. Snabbvarianten är att korta ner originalen, snyggvarianten att bygga om rambenen. Och förstås allt annan småpyssel, som t.ex. byta vindruta, torkarmotor etc.


när vi gjorde om polarens 940 så byte vi framskärmarna ( dok så va dom redan färdig svetsade) lyserna fix vi dit utan att byta nått ( borra nya hål bara) 960 balk med egentilverkade fästen istället för dämparna bytt grill men vi kör med 940:ins huv och den ser ut så här


Tack för alla svar mycket tacksam


vem har byggt din front?


har faktiskt ingen aning nån plastsvetsare här i sörmland tror jag men tror den är till salu snart ;P

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka