V70R front till 850 från LMR, passform?

Hej! Funderade på att ge upp mina 2 R frontar för att eventuellt införskaffa glasfiber fronten i V70R stuk från LMR.se, men hur är passformen enligt er? Någon som rent av har bild på en på bil? har bara sett det på en bil o kan inte helt bestämma mig om de e snyggare än vanlig R front?



Svar på inlägget: V70R front till 850 från LMR, passform?



Kul att du ställde samma fråga har tänkt på det med :-)


varför inte köpa en orginal då direkt...dom är ju inte så dyra beg ju...


Formen är bra, eller så bra glasfiber kan bli..


En front från V70R passar inte på 850, även om man kapat o hadt sig hade de sett konstigt ut. Därför e de smidigare med nått som är "plug n play"


jo men hur svårt är det o byta skärmar frontkorg,lampor o huv då...det tar 1,5 timma allt som allt har jag gjort på min 850 så nu sitter det s/v70 front på


Men du? Om man inte vill ha V70 komplett front? Och de springer ivög i liiite mer pengar också. Frågan gällde bara fronthöljet.


Jag är också intresserad av att veta kvallitén på LMRs fronter i allmänhet. Är det mycket gjutmissar eller är det i princip bara sprutspackla och lacka? Och hur pass sköra är dom? Vore trevligt om någon har en bild på en nyinköpt olackad front t.ex


Hej! Jag har en S/V70r frontspolier på min gamla 850 GLT. Och det passar bra, det är ingen s70 huv eller skärmar på den, det fick klippas å kappas lite för det skulle sitta bra. Dock vet jag inte om den var från lmr, tror mer att den kom från en orginal s70r bil


jo det är klart men så mycket mer i pengar springer det ju inte iväg...men ang lackning vet jag bara dom jag sett som har haft dom för försäljning här i göteborg så var det lite man fick göra innan lack....lite finslipning....inget allvarligt men passform vet ej har bara sett en person som har haft i göteborg o den var väl inte bra monterad bara för vete fasen vad han hade gjort den hängde mer än satt fast eller hur jag ska förklara.han hade väl bråttom på med den,vet hur man är när man får leksaker till bilen jag gjorde likadant med min evolution kofångare bak,satte dit den utan lack.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka