Hur lyder lagen om xenon i dimljus?

Hallå! Kan någon klara upp denna fråga som man får 100 olika svar på, hur ser lagen ut om att eftermontera xenon i dim ljusen? För om inte jag minns helt fel så säger väll lagen inget om att man måste ha dimjust från första början så säger lagen något om att eftermontera xenon i dimljusen? Ha en fortsatt trevlig dag!



Svar på inlägget: Hur lyder lagen om xenon i dimljus?



olagligt alla gånger. ha en bra dag!


Jonne111 Är du polis eller?? Hur backar du upp ditt svar? Mvh


Är väl som med alla nyare bilar - helbilgodkändande som gör det olagligt....... (vad sedan SBP etc etc släpper igenom är en annan 5'a )


japp så rätt,, finns ingen bil som har xenon alls orginal i dimljusen,, drl med dioder Led finns men INTE med xenon,, polisen och bes bryr sig inte om xenonkonvertering i helljus, all xenonkonvertering på en bil är olaglig,, å xenon i dimljus är ajabaja,, och dessutom väldigt bländade kör på led om du vill ha det bara för det är snyggt eller några xenonliknade lampor


Du tog orden ur munnen på mig granadadr dessutom väldigt drygt att möta en bil med xenon i dimljus då detta är väldigt bländade både på dagen o natten.


xenon i dimljus är självklart bländande om dimljusen inte är rätt ställda, vilket de sällan är! någon som är bländande är alla orginal bilar med xenon från fabrik, värst är nog mercedes på o blända, piss saker


Majoriteten verkar tyda på att det är olagligt så får nog bli som granadadr säger att antingen ta och inskaffa sig drl med dioder eller nå typ av xenon lampor eftersom är inte ute efter bra ljus utan för att det ska se snyggt ut Nästa problem är om jag väljer drl hur ska jag stoppa dom så det ser bra ut på min A4..


kan ju vara "lagligt" på en icke helbilsgodkänd bil om dom inte kan användas som dimljud dvs bortkopplade men används tillsammans med helljus som extraljus. varför man nu skulle vilja ha det då de bländar mer än å gör nytta. sen är de väl ganska lagligt och ha xenon i dimljusen så länge dom inte funkar. annars ej lagligt eller lämpligt.


Det är säkert olagligt men jag har då aldrig varit med om bes kollat dimljus. Så dom säger nog inget men däremot polisen om du blir stoppad.





Koppla så dimljusen endast lyser på helljuset så är det lagligt! Annars är de lika olagligt som att ha xenon på halvljuset.


"Ska" ju göras, men görs långt ifrån alltid


det är olagligt att konvertera något ljus på bilen, enda som är lagligt att konvertera är extraljus. helljuset får ej konverteras


Om jag inte minns fel så är det inte ens lagligt att konvertera extraljus om man ska vara petig. Dels för att referens talet inte får vara hur högt som helst, och för att E-märkningen inte gäller längre om man konverterar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka