Montering av dimljus till saab 9-3 2004

Tänkt köpa mig en saab 9-3 -04 vector utan dimljus i fronten. Är det ngn som vet om det går att eftermontera med tanke på on/off-switchen inne i bilen? Säg nu inte att jag ska köpa en med dimljus istället för de fattar jag oxå att det är lättast, men får så bra pris på denna så det är därför. Mvh Fredrik



Svar på inlägget: Montering av dimljus till saab 9-3 2004



Köp du en utan dimljus och eftermontera dom om du vill, det enda är att du måste in till saab och programmera ett av styrdonen så att bilen vet att du har dimljus. Förutom det ska det inte vara några problem.


Va inne på saab idag och fick de bekräftat att de gick.. kostade i runda slängar med arbete 4-5000 vilket känns helt ok. Höjer looken på fronten betydligt tycker jag själv. Så det får de bli!


shit skicka pengar till rädda barnen istället


Monterar dom dimljus?


4-5000 känns okej? Är du inte klok pojk?? Åk till en mindre verkstad, gärna som är lite inriktad på el och du kan spara många sedlar små..Saabverkstäder tar överpris, bojkottar dom i Fkp. OffT: det har gått så dåligt för Saabverstaden här hemma att dom sadlat om till Mecaverkstad


japp det stämmer SLAVEjoe hahaha


Dom tar säkert överpris, men pallar inte leta efter ngn som gör de billigare.. Det får kosta vad de vill, jag ska ha mina dimljus.


Onödigt..aja dina pengar


Köp bara dimljusen på saab, montera själv (jag kan nog fixa instruktioner om du behöver) och sedan tar du bilen till saab för programmering. Då lär du ju iaf spara någon tusing tycker man.





Som TBOC_Razor skriver... Jag köpte mina dimljus för runt 400:- (minns dåligt) av en på saabforumet. Donet på insidan hittar du för runt 200-300:-. Sök på laga.se eller kontakta sdcc.se. Detta sitter med en enkel kontakt så själva monteringen är inga problem. Klarar jag det så klarar alla det. Kan också fixa instruktioner a lá SAAB till dig om du vill. Omprogrammeringen är det som kanske kostar en del, men om du har tur kan du få detta fixat för kaffepengar om du bara frågar runt 'om nån bara kan vara jättehyggliga och aktivera mitt dimljus lite snabbt?'. Det tar kanske 10-15 minuter att genomföra. Jag har 'bara' en LinearPlus själv, så jag har gjort samma sak själv. Betydligt roligare att lägga 4000:- på något annat kan jag erkänna...


Tjena!! vet att tråden är gammal. men har ni kvar några instruktioner hur man kopplar in dem? Mvh





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka