Råd ang val av fälgstorlek.

Har en Passat kombi 2003 helt original i chassi, vill nu ha fälgar i 17-18" men helst inte sänka bilen. Kommer det se förjävligt ut eller kan det funka ändå. Vill inte ha jeepliknande men heller inte för tajt mellan däck och kaross.



Svar på inlägget: Råd ang val av fälgstorlek.



Alla bilar mår ju bra av ett par fräscha fälgar problemet i mina ögon är när man tar större tum och minskar profilen på däcket, så blir det en ohyggligt ful glipa mellan hjul å skärm men förstår om du inte vill sänka men kör då max 17


Sitter och grunnar på 17 faktiskt, som du säger nixon, större än så känns det som en sänkning är ett måste.


Fast å andra sidan; du ökar i tum, men minskar i profil. "hjulhöjden" bör bli oförändrad (också lite "krav" för att inte ställa till rullomkretsen helt)


Ja det är korrekt men ögat ser det på ett annorlunda sätt så jag tänker nu


Ah, ja, jo, det kan jag väl iofs ge dig ja Inte tänkt på hur Passat är där, vet ju att Audi, speciellt C4:orna, är SUV-höga i sig själva också


Har man högre profil då bryr jag mig inte hur mycket space det är mellan skärmkanten och däcket men vid lågprofil ser det bara konstigt ut. Men hur ska man veta när det är för lite gummi för att det ska se bra ut? Är gränsen vid 45 profil?


En kompis kör en passat 01. Han har inte sänkt bilen ett dugg, ist satte han på 18x8" och däckstorleken har jag för mig va typ 215/35-18" och dom fyller ut riktigt fint. Et måttet har jag för mig va lite mindre än org, knappt ngn skillnad....tror et måttet på dom nya fälgarna va kanske 2-3mm mindre på dom nya, dvs dom breddade 2-3mm utåt mer än orginal och han har ingen glipa mellan däck/skärmkant. Hoppas de hjälpte


Hej. Har en A4-04, och på den sitter nu 8x18 et35 med 225/40x18. Bilen är inte sänkt mer än original sportchassi. A4 och Passat är ju i stort sett samma bil när det kommer till hjuldimensioner,titta på min bil så ser du hur det ser ut:)


nu är jag ute och cyklar här med däckstorlekar....225/35-18 fram & 235/35-18 bak säger han =P i vilket fall sitter det fint på.





På din satt det bra, tror inte det kommer se lika bra ut på Passaten. Ska försöka fixa ett kort så kan ni bedöma själva.


+1


Här har ni bilen som den ser ut idag, skitig men ändå. Skulle det passa med 17" utan sänkning?


Profilen är ju bara en procentsats av bredden så 45-profil kan vara nästan vad som helst - beroende på bredd. 205/45 = 92,25mm profil 225/45 = 101,25mm profil 245/45 = 110,25mm profil


Sen ett tips för att kolla rullomkretsen är den här sidan http://www.willtheyfit.com/ 17" går nog utan att se jeep aktigt ut men 18 är lite väl stort tror jag.


Rullomkretsen har jag koll på, mest undrar jag om det kommer se skumt ut utan sänkning? Just nu lutar det åt 17", är svag för Audis nya rs5 modell. Skulle vilja ha dom till Saaben, men vet inte om det går.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka