Lite frågor kring kjolpaket (tacksam för svar)

Hej ! jag och min far åkte förra året ner till karlskoga för att hämta hem en golf vr6 som vi tyckte såg bra ut, bilen var i övrigt i fint skick och vi skulle även få med ett oanvänt kjolpaket om vi ville. Nu undrar jag helt enkelt hur man går till väga när det gäller kjolen fram, frågan är egentligen hur pass mycket utrymme det bör finnas mellan marken å kjolen, ifall den kommer att slå i farthinder ? Har fått på sidokjolarna med hjälp av pl 400 och 2 skruvar vid varje sida, det är inte profisionellt gjort men det ser inte så farligt ut, måste dock lackas hade tänkt å skippa bakkjolen då den förra ägaren istället valt att sätta dit en läpp med "nät" det ser ganska så snyggt ut måste jag ändå få säga ^^ Men som sagt, original blinkers ser inte ut att passa in i den nya kjolen fram, utan jag har köpt ett par som är rätt formade som går in utan problem i själva "hålet" men har även lite problem med hur jag ska fästa självla blinkersen i kjolpaket.. går det med nå typ av clips eller nå liknande, kanske låter dumt ! Men ni får gärna hjälpa till med att svara så gott det går så kanske vi kan hitta en lösning. Att få dit kjolen verkar relativt lätt, jag har testat att ta bort original fronten och mätt så att det passar, till och med skruvhålen är på rätt plats, så kvarstående problemet är väl egentligen bara att få till blinkers ! vill tillägga att vi köpte bilen för övningskörning ^^ så nu i vinter har vi valt att utnyttja pappas saab istället å låta bilen stå över vintern, så ska vi se till å ordna allt + besiktning till våren ! bilen i övrigt är väldigt pigg för att ha gått dryga 27000 mil, även tjejkörd innan ! Kopplingen känns väldigt fräsch den med, har inte märkt nå problem ännu med de få erfarenheter jag har ! Blev lite mycket nu, hoppas tråden hamnade i rätt forum! tacksam för svar om ni har lust ! Mvh jonas



Svar på inlägget: Lite frågor kring kjolpaket (tacksam för svar)



Jag har funderat på att eventuellt besikta bilen innan jag monterar på kjolpaket, eller om jag limmar och skruvar i alla skruvar som finns så bör väl inte besiktningsmännen ha några invändnigar ? möjligtvis om det slår i när man åker upp för farthinder å liknande, nee nu blev det lite svårt altså ^^ får väl avakta !


Ang markfri gången så är det helt och hållet upp till dig hur pass låg bilen ska vara, visst så blir det svårare att ta sig fram samt att du får snedda över minsta lilla, eller så får du vända om och ta en annan väg hehe. Så det är upp till dig i stort sätt. På besiktningen så borde den inte bara alltför låg iaf, bara du kommer upp på deras ställ så är det ingen fara. Ang montering av kjolar. Rätt många som monterar kjolar precis på liknande sätt som du gjort, så det borde inte vara något problem alls


Okej, du får det att låta så lätt ! jag är väl egentligen ingen kille som lägger sig under bilen, men det har blitt lite småfix då jag köpte in bilen ! sjysst för svaren! Har ni några tips på hur jag gör för att fästa själva blinkers i kjolpaketet, det finns liksom inga "stopps" som håller fast dem original, utan antar att jag får trixxa och joxxa med det där själv, för jag kan väl inte åka runt utan blinkers ^^? Om någon är sugen på bakkjolen så kan någon få den, om jag nu inte har gjort mej av med den det är lite småreper på den men det kan man säkert slipa bort å sen lacka, vi fick liksom trycka in det i bilen när vi åkte från karlskoga, inte den största bilen heller Men det pirrar till litegranna när man gasar på rejält, så lite trycka finns det kvar i bilen, trots några år på nacken !





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka