Ljuddämpare BMW 325i E90

Tja! Nån som vet hur resultatet blir om man tar bort en ljuddämpare på BMW 325i -05? Vill ju åt lite mer ljud från motorn nämligen. Hjälper det att plocka bort en eller måste jag ta bort flera?



Svar på inlägget: Ljuddämpare BMW 325i E90



Det finns ju annars sportljuddämpare/system att byta till så du får ett fint ljud men ändå (oftast) klarar besiktningen.. Jag hade ett rostfritt från supersprint på min Z4 och det var Nice, men dyrt. Simons har ett system till våra bilar vet jag, annars har schmiedmann den bakre dämparen lös i någon sportversion. Att ta bort den bakre dämparen går såklart, men jag tyckte det lät som en gammal 740 med trasigt system.. Väldigt högt och burkigt..


Räcker det alltså med att byta ut en dämpare mot en sportdämpare? Går den igenom besiktningen om jag tar bort bakre dämparn och ersätter med ett rör?


Det är klart att bäst ljud blir det ju om du byter hela systemet (från kat).. Om den går igenom besiktningen med ett rör låter jag vara osagt, tror det beror lite på vilken tekniker du får, men generellt så tror jag inte den går igenom.


Skulle det räcka med det ett sånt paket? http://www.simons.se/Bildarkiv%20system . 92_E93.htm


Ja det där kommer låta lite mer i alla fall.. Jag håller själv på att titta på det systemet med 2 ljuddämpare, så får man lite fylligare ljud. Det du länkade innebär ju att man bara byter slutburken.


Tog den billigare varianten för det sprang iväg i pris ganska ordentligt :p


Okej.. Den med en ljuddämpare? Vad fick du ge för den och hur stor var prisskillnaden?


Vet inte om det är försent, men jag har sånt ljuddämpare på min 325i, tycker att bilen låter betydligt bättre och högre, polaren körde förbi mig på tvåan vid 5000 varv~, lät ju som en riktig sporbil! Har även video, dock så blev den inte så jätte bra, låter betydligt bättre i verkligheten. https://www.youtube.com/watch?v=H4YYYjz0GBg





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka