Ljusare lack

Tjena! Som rubriken lyder, går det att få en lack lite ljusare? Nu är det så att ena sidan av min fars bil är nylackad och det skiljer lite i lacken, väldigt fint lackat men det är lite mörkare än resten av bilen. Går det att få nylackade sidan att bli lite ljusare? Dvs bleka lacken lite grann? Är det möjligt eller måste man lacka om igen? Tack på förhand!! Mvh



Svar på inlägget: Ljusare lack



Har ni provar att polera den sidan som är för ljus? Skulle kunna vara den som bleknat å behöver en ordentlig polering


Går inte att bleka den! Utan är det färgskiftningar skulle man ha mätt färgen på den "ljusare" sidan före man lackade. Nu har dom säkert gått efter färgkoden på bilen, därför du fått detta problem!


Tack för svaret! Nja nu är det så att resten av bilen var redan nylackad men farsan fick en riktigt fet repa på ena sidan, ser ut som att någon dragit med en nyckel så ena sidan lackades om men är mycket mörkare än resten av bilen. Men tack för svaret, då vet jag att vi ska in med bilen igen så får dom göra det bättre!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka