Fälgar. Borra upp bultmönster!?

Tjena, Som vi vet så är ju våren snart här, vilket bland annat betyder sommarhjul Har sökt efter några schyssta fälgar till min A4 men inte hittat dom rätta. Dock så har jag en fin uppsättning 19 tummare från min Bmw som jag gärna hade kört på. Problemet är ju såklart bultcirkeln. Spacer för att ändra denna funkar ej, då fälgarna har et 35 och hamnar således för långt ut. Så, min fråga är om någon vänlig själ har tips på duktigt folk som kan borra upp dessa hålen? Från 5/120 ner till 5/112. Priset får ju gärna vara någorlunda överkomligt, så att det blir värt det Bör vara i Blekinge med omnejd.



Svar på inlägget: Fälgar. Borra upp bultmönster!?



När jag kollade upp hos en firma som håller på med sånt skulle det kosta minst 1000kr/st. Tyckte inte det var värt det.


Okej Nej, det priset är lite i överkant. Såg ett inlägg på ett forum där någon gjorde det för 250:- per fälg. Dock daterat 2009 och i Stockholm... Någon annan som vet nåt?


du verkar ha blandat ihop bultcirklarna.. audi - 5x112. Bmw - 5x120. Så att borra upp dom går ju endå inte.


O varför skulle inte det gå? Har själv haft fälgar med både 5x108 o 5x112.


hur ska man kunna borra upp fälgar som redan är 5x120 till 5x112 ?


Gör man bara ett eller två hål "ovala" så bör de ju funka? Inget jag hade rekommenderat på en ny bil, men bör ju funka i teorin? Mvh


Har inte blandat ihop, men kan hålla med om att jag skrev fel ordning vilket jag ska åtgärda. Förstår också hur du tänker... Men hålen ska ju borras upp in mot centrum så att dom blir större och ovala som "Alfredzzon" sa. Blir väl rätt om man tar fyra mm inåt på varje hål, eftersom det skiljer 8mm. Sen får ju hålen även fasas vid den nya kanten. Sen om detta är vettigt att göra vet jag inte. Lite därför jag startade tråden Så alla tips och funderingar är välkomna.


Då tänkte jag helt fel dessutom


hitta ett företag som gjorde de, dock står de inget pris på sidan, men testa å ring dem och kolla http://www.intera-sverige.se/





Tack! Ska kolla upp detta Edit: Hittade pris på sidan, ca 880:- per fälg. Dessvärre skulle jag i så fall behöva skicka fälgarna. Blir ganska dyr historia i slutändan...


"Bultcirkeländring: 880:-"


åhfan, du hittade de


Fälgfixarna i helsingborg sysslar väl med detta också.. http://www.falgfixarna.se/


Tackar för tipset!


är det inte klokare att istället för att göra ovala hål, att borra en helt ny bultcirkel ? dem nya hålen MELLAN dem gamla hålen typ såhär:


Har självklart tänk denna tanken också, och visst skulle det vara bättre. Men tror att det ser dumt ut med 10 hål på den typen av fälg jag har.


Tror aldrig då får fälgen att sitta bra med ovala hål! Dubbla bultcirklar är mycket bättre! Troligtvis kommer det att bli mycket billigare att borra 5 hål än att fräsa! Oavsett vad du gör så har du ingen centrumkåpa så blir det inte snyggt!


Nej, det är väl så. Tror jag lägger ner detta och fortsätter leta fälgar som passar istället


Haha klockrent nu somnar Ja gööt





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka