Biltemas solfilm

Hej, har tänkt att tona rutorna, och undrar vilken av biltemas solfilm man ska använda? (den värmeavvisande eller den vanliga). Är första gången jag tonar så vill ha tips och instruktioner på hur man gör det enklast! (gärna någon youtube-guide). Har värmeslingor i min bakruta och undrar om det är till något besvär? Mvh// Mattias



Svar på inlägget: Biltemas solfilm



Jag använde denna då jag tonade rutorna på vinterbilen (745a). http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillb . ilm-39752/ Tyckte det blev ett väldigt bra resultat för att va en sån billig film + att det var första gången jag gjorde det. Gick att få det helt utan veck/bubblor


Okej! hur gick du till väga?


Jag följde denna guiden: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=46182 Funkade väldigt bra! Enda jag verkligen ska poängtera är väl att som det står i guiden, spruta på MYCKET vatten! Blir så mycket enklare att handskas med det då!


Har använt både Biltemas klisterfilm och den utan klister utan problem. Största skillnaden mot dyrare grejer måste nog vara att man inte ser ut lika bra genom biltemas medan proffstonade rutor inte blir lika mörka från insidan.


http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillb . ilm-39320/ Den här funkar hur bra som helst att lägga på. Kan dock rekommendera att använda en annan kniv att skära till filmen med (Biltemas knivar är värdelösa)


Har köpt film nu! blev biltemas för 129kr, 15% genomsläpp. Några konkreta tips som man ska tänka på?


Ryck av skyddsfilmen om det är klistertoning annars blir de inte så bra EDIT: Antar att du ska tona din volvo. Fanns ju inga bakdörrar där ;P En värmepistol kan vara till mycket hjälp. Och som nån tidigare sa, en bättre kniv!


Okej, jag har ju inte vevrutor i bak. så jag kan ta loss dem ganska lätt, ska göra det tror ja! Man måttar filmen på utsidan va? sen tar in de. Och bör man maskera inne i bilen, och sen spraya vatten så det binder damm?


Det kan man absolut göra. Håll koll på vilken sida klistret sitter på bara. Annars blir det ju fel håll när du ska montera. Klistersidan ska vara mot dig när du måttar. Det första du ska göra är att göra rent rutorna. Vanlig fönsterputs räcker om du inte har något bättre. Torka av med något som inte dammar eller luddar, alternativt inte för mycket! Syns direkt när det är färdigt! Blanda vatten med lite såpa i en sprayflaska, spraya lite på rutan, och även lite på filmen när du ryckt av skyddet. Applicera filmen på rutan så den hänger kvar, spraya lite på filmen(motverkar repor en aning) igen och börja använda skrapan tills filmen sitter bra, kolla från utsidan vart luft/vattenbubblorna är och in i bilen å skrapa igen till det försvunnit. Skär bort diverse överflödig film. Använd värmepistol om det inte vill fastna ordentligt i t ex hörn. När du känner dig färdig kör du med full värme i bilen + bakrutevärmen så det torkar. Eller ett bra varmgarage. Sen kan man få efterskrapa efter nån dag eller två. Men räkna med att de kommer bli ett par bubblor eller nåt annat skit som fastnat innanför filmen. Tvätta rent paneler å dyligt som blivit nerskvätt med såpavattnet. Skär inte av värmeslingorna i bakrutan bara!!!! Där ska du vara riktigt försiktig med kniven.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka