Hur tar man bort stötfångare på BMW E36?

Tjena! Som rubriken lyder, hur tar man bort stötfångare på E36an? Har kommit över riktigt schyssta stötfångare fram och bak och behöver hjälp! Oerhört tacksam för svar då bilen i fråga ska skrotas i slutat av veckan! Filllepillle



Svar på inlägget: Hur tar man bort stötfångare på BMW E36?



I fram sitter det två muttrar på vardera sida under listen under strålkastarna. I bak är det lite krångligare, Ta av listerna så kan man se "plast pluggar" varje sitter 1 dm- 2 dm ifrån varandra så de är typ 13 stycken, när du fått av de, gå till bakskärmen lägg dig precis bakom bakhjulen och kolla upp i kanten där stöten sitter mot bakskärmen, där ska det sitta en plastlåsning som man skall trycka in samtidigt som man drar bak stöten, samma andra sidan.


bak är nästan enklare än fram.. lossa plasten (typ "läppen"/"diffusorn") i mitten längst ner, tittar du i skarven rakt bakifrån ser du små "gluggar", där bänder du till med en platt mejsel så lossar du ett clip för varje glugg. i ytterkant sitter två st runda clips som du enkelt lossar genom att dra ut "mittenpluppen" så får du med hela clipset ut. När den plasten är borta ser du 2 st Torx T40 tror jag det var om du tittar uppåt, lossa dessa samt tror det va 2 små skruvar i vardera hjulhus så får du bort hela baken med krockbalk och allt. Du behöver inte lossa listerna bak för att få bort den. är enklare att göra, än att förklara..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka