Polyuretan + Glasfiber, fungerar det ?

Jag vill ha en front som bara finns till en annan bilmodel av nyare sort. Modellen är väldigt lik min bil men har vissa skillnader. Jag vill kapa bort det mesta av min oginalfront och använda mig av grunderna och sen anpassa den nya fronten till mina fästen. Fronten är av polyuretan. Går det att skarva 2 uretanbitar med glasfiber? glasfibret kommer inte sitta där stenar kan skapa skador utan kommer sitta på toppen och sidorna av fronten.



Svar på inlägget: Polyuretan + Glasfiber, fungerar det ?



Öhh ingen som vet ?


Visst går det! Det är inte optimalt men om du är noggrann och slipar med riktigt grovt slippapper där du ska plasta och torkar rent med aceton innan så håller det rätt skapligt!


bättre att lämna till någon som kan plastsvetsa det åt dig.


Jag har ingen sådan person Fan kanske de blir att jag måste byta hela fronten, skärmar huv och front. Dock har jag sett att det inte alltid går så bar och passformen är inte alltid klockren. Plastsvetsa, är det något man kan göra själv eller krävs det avancerade verktyg?


Hej. Plastsvetsning är lite pilligt om man inte är van, men du behöver en liten butangasbrännare(finns på Biltema billigt),eller en lödkolv modell större. Samt "iläggsmaterial" av samma material som det du ska svetsa. Tips är att prova och öva på mindre och kasserade bitar du ändå inte ska spara på, så får du snart in snittsen på hur det går till. Värm inte fööör mycket, och GLÖM INTE VÄDRA!! Hoppas du lyckas med ditt projekt, för kul är det när man lyckas:) MVH Stefan


Jag har bara erfarenhet av ett liknande jobb på en front som jag lämnade bort, det sprack upp direkt efter lack. Polyurethan är för flexibelt för att det där ska funka i längden.


det bästa sättet, om än något omständigt och kostsamt, är att du nitar å spacklar ihop grejerna så de ser bra ut, sen plastar du en gjutform över denna och gjuter en ren glasfiberkopia i formen istället. men som sagt, inte jätteenkelt och ganska dyrt för bara en front..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka