Lacka själv ?

Tja har lite rostfläckar på sierran, slipar bort dom nu och på med rost primer... Men jag funderar på att lacka om bilen själv, lite för skoj skull vill gärna prova på det Jag vet att förarbetet e viktigt att fylla repor och bulor osv och rengöra noga... funderar på att lacka med kompresor och färgspruta då, men har aldrig gjortd det så var får jag tag på färg ? ska färgen blandas med något osv ska jag grunda med någon typ spec grundfärg innan osv ska där på typ någon klarlack efter färgen eller skydslack ? hur mycket färg går det till en bil ungefär ? och vad kostar färgen ? jag har tänkt mig svart färg antar att det är en av dom biligare.



Svar på inlägget: Lacka själv ?



Hej Inne på mitt lackforum på tråden FAQ, finns lite tips om hur man lackar, utrustning, tryck osv osv. Kika gärna där Lycka till MVH


Det är ju bara synd att det blir så mycket damm/skräp som fastnar i lacken när man lackar själv. Om man inte har ett garage som dem har på lacken såklart.


Ja....om du skall lacka själv i garage så ta ut alla grejer och spola av väggar och golv........låt det gärna ligga lite vatten kvar på golvet när du lackar för det binder dammet. Nu menar jag inte en stor pöl så du behöver gummi stövlar Det finns engångs dräkter att köpa om man vill vara petig när man lackar. Dessa dräkter fastnar inte dammet på.....dvs att om du tex sträcker dig över huven när du lackar så rammlar det inte ner damm från din arm..osv. Och en viktig sak till......använd skydsmask.....eftersom du har ju inte utsuget i garage som drar ut all det giftiga som finns i lacken. Lycka till MVH


Hejsan, färg finns att inhandla på Meca, Vi tar 700kr/L Spelar ingen roll ifall du tar en solid eller bas färg. Dammet som blir kvar kan du vattenslipa bort.


Lånar tråden lite ska lacka min bmw själv och undrar om ni vet nån sida man kan köpa färg på över nätet


Hur mycket tar ni nu ? har det blivit dyrare? Köpte färg ifrån Autoherba , 1800 gick kalaset på , 1L färg , förtunning och härdare.


Tjäna det fins en firma i Göteborg som säljer lacker den heter Rogers custom men jag tror mest dom har flake och sådant men man kan ju gå in på deras hemsida sök bara på namnet så kommer sidan upp. Lycka till


spana annars in "Plastidip spray"


Tipro.se där finns allt du behöver. De har färdiga kit med färg, förtunning mm. Perfekt till en bil





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka