Audi A4 B5 ägare med 18 och 19 tum?

Tjena. Jag har haft 19" på min A4 nu i snart 3 år. Och till det har jag bara sänknings fjädrar. I och med att bilen är FWD och har över 300hk, så lyfter den ganska lätt vid gaspådrag och tappar greppet direkt. Jag tänkte skaffa coilovers nu, men är kluven om jag ska byta ner mig till 18" för att få lite mer komfort, och bilen blir ju lite snabbare med 18", eller ska jag stanna kvar vid 19", och leva med att det är lite hårdare. Jag har kikat lite på de nya RS6 fälgarna i 18" med 225/40 däck, och så coils på det. Vad tycker ni? Jag skulle vilja veta vad ni A4 B5 ägare har för 18" och 19" set. Vad har ni för uppsättning? Däck? Fjädrar? Coils? Fälgar? Berätta så jag kan få en bild av hur jag ska göra. Vad rekommenderar ni? Så här ser bilen ut nu



Svar på inlägget: Audi A4 B5 ägare med 18 och 19 tum?



PERSONLIGEN tycker jag det du har på idag ser för "litet ut" (i brist på bättre uttryck; jag tycker det ser crap ut med "för låg profil" på däck) Så jag, som kör mycket o långt, skulle iaf köra på ett par "ordentliga" coils och 18" (Sen är det väl inte lönt att lägga tid o pengar på din bil, den har ju rullat så galet långt )


På min a4, sitter det coils av okänt märke. Men jag märker stor skillnad från förra och den här vad gäller gaspådrag. Med mina coils som ändå är ganska snälla och med ganska mjuka däck så behåller jag nästan 100% fäste på mina 17" rs6 med 225/45 profil Jag tror att du skulle behöva coils. Rekommenderar att du köper på Ebay Hellre lite mjukare däck än hårda.


har dock en B6a men har kört med både 19" och 20" och nu tillbaka till 19" igen, har coils från xyz och däckprofilen i dag är 225/35/19 förra året var det 225/30/20 tycker inte det är jätte stöttigt så att säga utan man åker väll rätt skönt i en sån ändå din går ju dock lite bättre så 18 kanske känns smidigare, men personligen skulle jag kört med 19arna på din


Jo men B6an har lite mera plats än B5. Inte en chans att 20" hade gått på B5. Jag tycker också det är snyggt med 19" på min, men ibland tycker jag det är för lite däck. Speciellt när man ska köra upp på någon liten kant eller farthinder. Lite komfort måste jag ha. Jag tror det kan bli snyggt med 18" RS6 med 225/40...?


Jo det känns så ibland för mig med, att det är alldeles för lite däck. Speciellt på dessa fälgarna som är faktiskt lite för breda för min bil, så jag var tvungen att köpa 235/35-19 för de ej skulle ta i i bakskärmen. Ja, precis passerat 8000 mil


rs6 fälgar har jag på min, härligt när bilen e så låg så man inte får på vinterdäcken ;D


Ja du har likadan modell på fälgarna som jag, alltså de äldre RS6. Jag tänkte på de nya RS6 fälgarna: Är det 18"? Vad kör du på för däck?


Fan, nu när jag såg en med likadana RS6 fälgar som mina, fast 18", så ser det faktiskt jävligt bra ut det med. Kan det där vara 225/40-18 tror ni?


tror det är 19 är inte säker på däcken inte sett bilen på ett halvår pga vintern och sen en motorrenovering >.> gillar inte dem nya rs6 tror rs5 har några feta? http://www.blocket.se/halland/BLANKA_Au . 134529.htm dom är rätt grymma tycker jag,





Tror du det är 19? Vet du inte vilka fälgar du har på bilen haha? Ja de RS5 är feta, men passar inte alls min bil. Har provat dem. Och de nya RS6 har jag på min Q5 så de e ganska feta.


Jag är inne helt på "it_mutt"s spår. Inte snyggt om det är alldeles för låg profil på däcken. Så jag tycker du ska köra på ett par coils och 18" för att återfå lite komfort... Jag har fått frågan några gånger varför jag inte kör med 17-18" på min Ibiza. Mitt svar på det är att jag vill fortfarande ha kvar något av komforten vilket jag tycker är mycket viktigt om man ska åka mycket och långt. Och sen är det precis lagom med 16" på min bil, 17" blir bara helt enkelt för mycket och ser inte bra ut. Men på din bil skulle det göra susen med både utseende och komfort med 18"...


Tycker du ska köra på några fina BBS-fälgar eller kopior till dom. Kör själv med:IA B9 (LeMans kopior) 18x8" 215/45/18" Falken ZE-912 WR D2 Sport Modified coilovers Ska du köpa andra coilovers så rekommenderar jag dig att köpa några vettiga som D2, K-sport eller XYZ. Det är typ samma coilovers men olika märke och färger, annars är det skitsamma.. Du kan ställa höjden för sig utan att ändra någonting med fjädertrycket som du bara kan göra på värdelösa budget-coilovers, sen kan man ställa bump/rebound stiffnes med den lilla ratten på toppen av fjäderbenet. Riktigt trevligt Ser ju ut såhär på min: Här finns en del du kan få inspiration av:http://www.oijoij-society.com/viewtopic . 2&t=26


Tja. Har aldrig gillar såna fälgar. För mig ska det vara stilrent, enkelt och stiligt, med få ekrar, dom då RS6 fälgarna har. Men tack för informationen!


Coilovers är inte lösningen till ditt grepp problem vid rivstarter (Även om det kanske hjälper lite) det är mer värt att köpa en bromsad diff istället om du är ute efter att bli snabbare från 0-100. Tycker även att dom nyare RS6 fälgarna inte passar in riktigt på B5'orna, skulle kört på dom du har fast i 18" som på den gråa ovanför, ser riktigt bra ut.


Jag har 20 " på s4an. Kanske är mera plats i s4an


Om du har mer plats så är det för att du har en Avant, inte för att det är en S. Och av någon anledning så ser fälgarna mindre ut på Avant än på en sedan... Jag har kört 17, 18 och 19 tum på B5:an och just nu är det 18 som gäller. Jag tycker att det är en bra kompromiss mellan komfort och utseende. När det gäller coilovers är jag så långt ifrån en expert man kan komma men jag kan tycka att man bör lägga lite pengar på dom så man får bra grejer, inte bara ta första billigaste. När jag har råd ska jag köpa ST Coilovers från en kille på audizine.com. 6600 spänn skeppat hit för coilovers tillverkade av KW.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka