Lackering

tänkte lacka om min bil. nu är den orange. men tänkte måla den sån där blanksvart som ä matt. ska måla den själv tänkte jag. men undrar hur mycket ja måste tejpa innan. sen undrar ja om man måste ha thinner i färgen. har hört av en som kan måla att den rinner ut lättare om man har lacknafta å lite terpentin i färgen. sen undrar ja även om de går bra me en sån kompressor som bergsprängare använder. för en sån kan ja låna. räcker det att slipa me 80papper eller måste ja ha 120 papper att slipa me går de att spackla me väggspackel. de ska fungera säger han som ä lackerare



Svar på inlägget: Lackering



Den lackeraren hoppas jag aldrig att jag kommer lämna bort jobb till, om man nu vill att det ska vara seriöst gjort.. Du nämner inget om din eventuella budget, eller vilken bil det gäller. Och vad menar du med tejpa? Menar du maskera så ja det beror ju på hur seriöst du vill göra det? 80-papper funkar bra att slipa med ja, för att sen avsluta med 120-papper innan lackering. Vissa går även högre upp i ordningen - men det beror ju på hur seriöst man vill göra det.


????väggspackel. på en bil????? nä.. ingen bra ide


nä men va fan kör på..assa väggspackel och ge fan i att slipa så får du en roughlook på bilen..är ju bara en sketen Torino vi snackar om här..inget värde i en sån jäkla lushäck. Nä fan damma på bara med bergsprängarkompressorn..ha gärna över 50bar när du blåser på färgen..blanda han med terpentin och vodka för bästa effekt.. Alltså om TS inte är ett troll så e han nog bra pantad iaf.


Sovit dårligt i natt el ?


nej absolut inte..men om man vill lackera om enTorino som ser helt ok ut till blanksvart som är matt....och dessutom använda väggspackel... SÄger som fjortisarna: Men HALLLLÅÅÅ...


Jag skulle tipsa om matt brun istället.. det skulle förklara bilens märke mer.. alltså skit..


HAHAHAHAHAHAHA WTF!!!? detta gjorde min kväll iaf hahaha


falu rödfärg! kompressorn vet jag inte.. tror du ca 50bar räcker? om det var jag så skulle jag satsa på biltemas för 900spänn! sen är det ju bara att blåsa på! ja ska du ha det riktigt fint så ska du inte gå högre än 80 papper.. men det räcker om du kör 60, så blir det jämt och fint! skippa spacklet, lägg på mera färg bara:)


Tycker du ska gå på med rondellen med en gång så du vet att du får det riktigt plåtrent..





Själv har jag kört 2000 som finast på min audi men det beror helt på vilken klass man vill ha på lacken Fast jag hoppas verkligen att ts är ett troll!


Blev helt nöjd me lackeringen fast ja stod i en källarlokal me bara en 40w lampa . och bergsprängarkompressorn funka kanonbra.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka