Montering av ljuddämpare

Tjollahoppsan! Ny på forumet, ska börja med att säga att jag inte har så stor kompetens inom bilområdet. Men har ett par frågor jag vill ha besvarade som jag känner att jag inte har fått svar på. Har nyligen köpt ny bil ( Saab 9-3 SE 2.0T 01-a) ska installera en ljuddämpare ( http://www.blueride.se/ljuddampare-roun . ath=121_61 ). Hur monterar man denna på bästa och enklaste sätt. Att få se bilder eller filmklipp är ett stortplus då jag inte är så bra på de olika termerna inom bilområdet. Tack på förhand! MvH



Svar på inlägget: Montering av ljuddämpare



Antar du har i övrigt ett avgassystem som är original? Då får du köpa skarvmuff som stegar upp storleken till ljuddämparens storlek. Sen behöver du några avgasklammrar för att dra fast det och sedan hitta något lämpligt i upphängningsväg. Det är ett sätt i alla fall.


Har inte original, han som hade den innan bytte avgassystem !


Det skrev du inget om.


Nej jag kom på det när du sa det, kanske ska kolla upp vad det är för något. Har ju inga papper på vad det är för avgassystem..


Dock oavsett, så stämmer ju min teori ganska bra i alla fall. Har du tur så är dock redan avgassystemet i rätt storlek så det bara är att trycka dit nya ljuddämparen, dra fast den och sen hänga upp den.


Först mät avgasrörets diameter/tum så du försäkrar dig om att japsdämparen passar! Om det är samma som den ljuddämparen där sitter nu är det bara till att ersätta den Upphängningen kan vara lite svårare. Men går alltid att ordna. Biltema t.ex har grejer till det. Btw, jävligt dyr japsdämpare köpte min som jag hade på Opeln för 400kr för något år sedan hehe





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka