Höjd på last/bil över 3,2 meter?

Såg att bilar i sverige får vara upp till 4,5 meter höga. Bygger en ramp på min bil nu och staketet på platåerna kan bli en 3,6-3,8 meter från marken. Jag är en ganska tankspridd person och är rädd att råka köra under en bro så rampen ryker sönder. Borde väl göra klent staketstolpar så de bara ryker av i sånt fall. Kanske såga av dem en bit så de bryts i fogen om man kör in i en bro. Samtidigt är ett avsågat staket inte ultimat om folk trillar in i det från rampen. Undrar om någon har koll på en säker höjd som tunnlar nästan aldrig underskrider? Är det 3,2 meter? Hur vanligt är det med broar lägre än 4,5 meter? Någon som vet? Är ganska säker på att jag sett det både i Halmstad och i Skarpnäck utanför Stockholm.



Svar på inlägget: Höjd på last/bil över 3,2 meter?



alla tunnlar o broar under 4,5 m har varningskylt med vilken höjd som gäller.ps klistra upp inne i bilen din höjd


Aha ok, så ingen skylt = 4,5, det känns ju tryggt. Gäller det även för bensinmackstaken? såg ett tak igår som var 3,0 med skylt och några andra som inte såg jättehöga ut men saknade skylt. Såg inte ut att vara 4,50 men kan nog ha varit det. Bra idé, ska sätta upp nåt i bilen, tack!


För övrigt har en truck på byggmax redan knäckt en framstolpe nu och det var ett väldigt jobb att byta ut och justera det som är fäst på den, så ska kanske såga snitt eller sätta en linje skruvar som perforering eller nåt, för oavsett hur bra koll jag har så räcker det ju att en truckförare eller någon kompis som kör en sträcka inte har koll i framtiden så är det ju kört.


Det gäller allt i teorin, men i verkligheten kan ju skylten fallit bort eller så har de ansvariga slarvat...


Det kan även vara 1dm packad snö på vägen och då får man tänka till lite igen


4.5 meter är fri höjd i Sverige, allt under det "ska" ha skyltar som anger höjden. finns dock många ställen som inte har detta så det gäller att vara uppmärksam.


Eller som när skyltarna bara är ungefärliga och man kommer in på gården, lastar ur bilen och när man ska ut så är den tillräckligt mycket högre för att man inte ska kunna åka den vägen ut... Allt för kunden vettu.


Haha, tack för tipsen på undantag, ska vara försiktig och ska också förstärka de viktigaste delarna på stolparna och försvaga en viss "ok" brytpunkt lite så jag vet att inte hela rampen ryker om jag kör på nåt eller blir påkörd av en truck igen.


Faktum är att man faktiskt räknar med att det kan finnas snö på vägen (kanske inte fullt en dm, men iaf) när man sätter upp skyltarna. Så en liten marginal finns! Men det är inget man ska räkna med. //Brådhis





Då sänker man fjädringen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka