Montera xenon volvo 850 -95

Hallå där undrar om polisen bryr sig så mycket om man gör det fast gör de korrekt har ju eftermarknads lysen, Har ju projektorlins som det är på xenonbilar. har nu beställt ett 35w xenonkit o tänk montera men vill veta om polisen oftast bryr sig om detta om det är seriöst gjort och rätt inställt? Ser ju ut som om de ska vara de orginal pga projektorlinsen men som sagt är ju eftermarknad så dom kan ju ha invändningar mot det. men tror ju själv inte att polisen bryr sig så mkt bara det är gjort korrekt?



Svar på inlägget: Montera xenon volvo 850 -95



Det är inte lagligt att konvertera halvljusen - som jag antar det är du ska konvertera även fast du inte säger något om det? - så du får ju då helt enkelt vara beredd på att någon, en vacker dag, kan stoppa dig och ge dig böter. Några kanske blundar för det, men man får ju helt enkelt vara beredd på att möta den där som inte gör det. Svårare än så är det inte.


Jo är halvlyse jag tänkt då det är där jag har projektorlinsen.. Jo vet att det inte är lagligt och att någon kan vill bara veta hur stor chans folk tror det är om det är seriöst gjort.


Det är som att fråga "hur långt är ett snöre".. Jag ger dig..ptja..50/50% chans. Seriöst dock..det går inte att räkna ut.


Nästa fråga är ju då vad det är för böter för detta ifall man åker på det. hört folk som fått ombes och ibland tillockmed omreg,


Andra svaret i denna tråd: http://dcsforum.se/dieselsnack/viewtopi . amp;t=5081 "Strålkastare, hö + vä, otillåten ändring" (xenonkonverterat); 500kr + föreläggande om kontrollbesiktning."


Ska du vara riktigt seriös så monterar du även en passande justering till lamporna. Alltså automatisk nivåreglering till dina xenonljusen och åker sen ock försöker regga bilen med xenon.


Men då måste han även få tag i strålkastare godkända med xenon. Så länge strålkastarna har HCR märkning i strålkastarglaset så går det inte igenom.


man ser ju direkt att det är konverterat endå,, trots projektorlins,, tyvärr,, du har för gammal bil,, finns ju INGEN 850 eller äldre s70 som har xenon std,, så mitt svar är att om man har en äldre bil skit i att konvertera,,


Skulle det vara så att jag var polis, så skulle jag inte bry mig så länge det inte bländar. Finns säkert poliser som tänker likadant. Så länge det inte bländar så orkar man ju inte stoppa en mötande bil för bara xenonkonvertering, om man nu inte är riktigt nitisk.





alla bilar med xenon har inte projektorlins


Lite så jag tänkte också dessutom ser den ju någorlunda vettig gjord ut då det är projektorlins med klarglas som inte är så farligt som räfflade glas då dom diffar i bilderna o blir skumma har jag hört? Men har ställt ner lamporna och fick ingen reaktion igår även fast man passerade ett par polisbilar med 35w 6000k xenon.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka