100W lampa = problem i bilen?

Hej Jag tänker köpa xenon look lampor till dimljus och kan välja mellan 50W eller 100W. Kan det bli problem med canbus eller något annat om jag köper 100W lampor? Min bil är en Audi A4 TS 2007. // Reborn.



Svar på inlägget: 100W lampa = problem i bilen?



Du kan få kabelbrand om kablarna är klent dimensionerade då det troligtvis sitter 50w org eller klenare i dimljusen. Kan även bränna reflektorn då 100w blir dubbelt så varmt som 50w kan tom smälta.. Det är vell nackdelarna med 100w jämfört med 50w brukar köra 100w i extraljusen men då har man ju en 10 ggr större reflektor.


Bra förklaring! Jag förstår, det blir många risker om jag köper 100W. Tack!


Ett annat problem som man kan få i bilen är väl arga medtrafikanter som slår på sina 50-11 extraljus för att de tycker det bländar. Förstår inte riktigt tanken med att gå upp till 100w i dimljuset, då du bara får ha det tänt på dagen ist för halvljus, och ja, när det finns anledning till det


På lång sikt så kommer en 100w lampa i ett litet dimljus att skapa problem, så hoppa över 100w lamporna... Kabelbrand, förstörda reflektorer eller socklar (eller annat) av plast som smälter pga värmen är saker som brukar hända på lång sikt.


Finns det någon anledning till att du skulle vilja ha 100W i dimljusen? Antar att du precis som alla andra bara åker runt med det för syns skull, så då räcker väl 35W mer än väl.


Köp 35w xenon och sätt dit


det stämmer!


Har 35w xenon i mina dimljus, och dom är hela och fina


varför skruva lös ? fullt lagligt att ha i dimljus och x-traljus





Xenon i dimljus är inte lagligt


Inte det ? man lär sej alltid nåt nytt varje dag.. var hittar jag lagtexten om det ?


Det skulle väl räcka med att dra det till att det inte är emärkt och därigenom inte godkänt?


tror jag säkert,,


montera diodlampor isf om de är bara för syns skull





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka