Höjning av king cab

skulle behöva veta vad som man måste byta när man ska höja en king cab. slangar och sånt vet jag redan men alla svar är till mycket stor hjälp tack i förväg.



Svar på inlägget: Höjning av king cab



Hur ska du höja, och hur mycket?


Blev det för jobbigt att sänka den?


Jag vet hur högt ska man ha på en king cab så det inte blir för högt? Jo men tänkte inte på att 4x4 måste bort och det har jag ingen lust med men annars så bler nästa pickis det.


Torsionsfjädringen fram går att spänna så man får upp den ett par tum ungefär, det är max vad både leder och drivknutar klarar. Visst går det att lösa så man kan höja mer men då blir det både besvärligt o dyrt. Sen går det ju att karosshöja, runt 3 tum max brukar vara lämpligt. Allt beror på hur stora däck man tänkt ha, hur mycket plats dom behöver.


tankte karosshöja 3 tum och jag har ganska feta däck "super digger"


Vad däcken heter spelar inte så stor roll, det är storleken på dom som är avgörande.


Tror det var 31,10,50 eller något sånt


31" borde väl nästan gå in utan att göra nånting tycker jag. Möjligen trimma skärmkanterna lite kanske.


Okej då vet jag





Om du inte löst detta redan så vet jag en kingcab 1990 som har 33" på och någon minimal höjning (antagligen liknande det ni pratat om här) det går utan problem att köra med, touchar skärm kanterna lite vid fullt rattutslag men det kan man ju kanske leva med





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka