Köpråd, Volvo S40/v40/v70, Akut Då Bilen Skall Köpas Imorgon! , Blocketjakt, Hjälp!

mina kära vänner, blev en saab 9-5 som redan gått åt helvete så imorn ska jag ut på blocket och köpa en bil! en v40, s40 eller v70 blir det denna gången och jag har 15-20tusen MAX och spendera. KRUXET är att jag MÅSTE köpa den imorn! VILL NI O KAN NI HJÄLPA MIG?! kommer ta med en bilmekaniker i bilen om han är ledig, annars är jag illa ute då ni vet att jag kan 0 om bilar! allt jag begär är AC, HELST ej buskörd, gärna mormor eller tjejkörd. blocketjakt nu alltså. vill veta vad det kan finnas för bebisproblem och annat man ska akta sig för o kanske fråga när man ringer. kommer lägga upp denna tråden på nytt då detta är AKUT! HJÄLP!!!! Kommer att lägga ut story om bilköpet, bilder och hur det kommer gå och tillägnar er denna bilen! TACK PÅ FÖRHAND och berätta gärna om jag är en idiot! MVH



Svar på inlägget: Köpråd, Volvo S40/v40/v70, Akut Då Bilen Skall Köpas Imorgon! , Blocketjakt, Hjälp!



Det jag tänker på spontant är i så fall en sådan V70 som jag har, den av första generationen. Fördelarna med den är att - av de bilar du nämner - att den rostar inte lika lätt som tex V40:in. Den har ett grymt bagageutrymme. Den har många motoralternativ vilka några utav dem inte alls är så bränsletörstiga som man kan tro. De har ECC och ligger bra i pris, plus att de flesta barnsjukdomarna byggdes bort när övergången blev från 855. Några av mina tankar i alla fall. Lycka till!


Hej Mack! Ok, det låter ju bättre isf, vilket motoralternativ ska man då sikta på? ECC:n brukar den "ta slut" och behövas fyllas på? läckage kanske? Med dom flesta barnsjukdomarna borta känner man sig tryggare givetvis. Tack för ditt snabba svar! Börjar fundera att kanske vänta till på lördag då tiden är ganska knapp. Haha, satt och kikade på en riktig apambulans nyss. Ford KA, riktigt rolig, urful men ser rolig ut, brorsan hade en. Kanske skulle man slå till på. TACK!


Min ECC har förmodligen aldrig fyllts på - har ganska mycket dokumentation från tidigare ägare - och den kyler fortfarande bra, så av den lilla egna erfarenheten så tolkar jag det som att de funkar bra. Dock går det att chimsa om aggregaten på nåt vis, har dock inte engagerat mig i det då min fungerar. Skulle jag välja en någorlunda bränslesnål motor så skulle det stå mellan en 144hästare eller en 170, dvs mellan en vanlig och en GLT. GLT:n skulle jag nästan tro att den drar mindre, i och med att den är starkare och därför behöver segdra mindre. Vanliga problem är det vanliga. Rost i skärmkanter, samt oljeläckage mellan växellåda och motor. Lyssna även efter motortickande, och kolla hur oljan ser ut på stickan. Ford Ka...vet jag ingenting om så där ska jag inte uttala mig något, men tja..varför inte? Haha. Ingen orsak.


ok, angående dokumentationen, ska man ha full servicebok? lågmilare? nybesiktigad? byte av kamrem? filter av olika slag, oljebyte? ok, ska genast slänga mig på o leta efter detta. när man kollar stickan som du säger va ska man kika efter då? bara volym eller särskild konsistens? som du/ni märker är jag totalt talanglös när de gäller fordon av alla slag. jag vet inte heller vad man ska kika efter, en bra bil som iaf håller 2-3 år. piss då ja nyss spenderat 25 på en 9-5 som ska sprängas eller ngt? haha.


Jag svarar här och inte i din äldre tråd det blir nog bättre att ha allt på ett ställe, jo visst jag håller med er helt och hållet om att första generationens V70 är en mycket bättre bil än x40 jag fick bara intrycket av att det var en sådan du fastnat för. V70 är bra mycket bättre än en Ford KA dessutom, den senare hade jag nog undvikit bara på grund av den obefintliga krocksäkerheten. Sedan är det kanske ingen bil man åker långt i, en V70 är mycket mer bil inom alla områden. Sedan dricker den förstås mycket mer bränsle, men det kanske är motiverat för så mycket högre säkerhet och komfort? Senare årsmodeller, minns jag rätt är det från 1999 till den nya karossen lanserades, har dock gasspjäll som kan ställa till en hel del bekymmer så ett exemplar innan det spjället kom låter som ett tryggare köp. Du har inte funderat på en japan? Nissan Primera är väldigt driftsäker, varken samma säkerhet eller komfort som en V70 bjuder på men Primera är trots det långt mycket bättre än en Ford KA. Billig i drift, och även om dom kan rosta ordentligt är det mest skönhetsrost som spökar. Avgasröret brukar dock förmultna i snabb takt, om du tittar på en Primera så kolla det extra noga. Du bör även vika undan listerna och leta efter rost bakom dem då det är vanligt förekommande, även bakskärmarna brukar kunna rosta! Annars är inköpspriset en stor fördel med Primera, det är inte omöjligt att hitta ett fräscht exemplar för runt 10.000:- och det är sällan gasglada ungdomar som kört med dem även om Primera faktiskt är rolig att köra.


Rquired mycket väl skulle jag kunna tänka mig bilen du nämner, om man ändå är i asien och krabbar skulle man kunna kolla på Mitsubishi eller hur man stavar? colten, galanten, ska genast kika på nissan primera! en asiatisk småbil med ac hade kanske vart pricken över i:et? jag ska kolla allt du säger och nu när du säger de så är krocksäkerheten mkt som du säger! OBEFINTLIG!!!!!!!!!! tyvärr, d ska bli en stallbil mest då damen är hästtjej och kör varje dag minst en gång om dagen,4x om dagen om hon jobbar. v70 kan jag mycket väl tänka mig, blocket bara kryllar av dom och svårt för mig o urskilja vilken man ska välja av alla dessa, gärna förslag i form av blocketannonser runt småland o inom 30 mils radie är inga problem o hämta, göteborg, skåne, linköping, norrköping, kalmar, karlskrona! som sagt säkerheten är viktig då hon kör iaf 5-6 mil om dagen. jag är idel öra och förlita mig helt på dig o er andra. Edit: ska tillägga att jag har garage om det är ngt som har med rost och göra!


http://www.blocket.se/kronoberg/Mercede . 21&w=1 mercedes 180 ja hittat, spana och kolla gärna, hur ser sån ut i reservdelar och försäkring? mkt fel på dom? Rquired du som kör BMW och är megafan av tyska ligan va säger du? http://www.blocket.se/simrishamn/Nissan . 21&w=2 nissan primera ser fin ut, kommentarer? en annan likadan http://www.blocket.se/angelholm/Nissan_ . 21&w=2 http://www.blocket.se/simrishamn/Nissan . 21&w=2 likadan, kommentarer? skrev Mitsubishi innan, reaktioner?


Mitsubishi Carisma med 1.8 motorn är trevlig, EJ GDI motorn. Det finns nyare (Gärna över 00 så får du underredsbehandling) med gamla 1.8 bensinaren


Du ska inte ha dragkrok på bilen då, så det går att dra ett hästsläp om behovet uppstår?






ett bilköp ska aldrig stressas fram


Jag skulle vilja dra i handbromsen. Det verkar inte riktigt som ni vet vad ni ska använda bilen till, vilka behov ni har? Jag menar en Ka och en V70 fyller GANSKA olika behov... Börja i den änden, ringa in era behov, så blir det MYCKET lättare att hitta rätt bil. Hur många ska åka i den? Åker det folk i baksätet regelbundet? Är säkerheten viktig? Behöver ni dra något ibland? Kommer ni dra ofta? Ska den köras så mycket att bränsleförbrukningen spelar roll? Kör ni på dåliga vägar och behöver markfrigång? Ska det packas med massa hästsaker i bilen? Ska bilen fungera för långresor? Hur mycket bagageutrymme behövs? Spelar det roll om bilen är fram- eller bakhjulsdriven?


eller köp en billig bil som bara går att köra och spar till en nyare


tack för din brainstorming, får mig/oss och tänka till! åker inte mkt folk i vår bil, ngn gång i månaden att man har en polare, användningen kommer bli mestadels för damen då hon ska pendla till sin häst, 5-6 mil tur- o retur. vi drar inte hästsläp 2-3-4x max då hennes pappa och syster har hästar och bil med släp. hon kör denna strecka VARJE DAG! bilen ska kunna fungera för en o annan långresa om året men inte så viktigt. bränslesnål är egentligen allas dröm så de vill man ha. framhjulsdrift kanske o föredra då vi bor på landet och har egen skottning o etc. bagageutrymmet sisådär, behöver kunna frakta lite ved o matkassar mestadels. säkerheten är rätt viktig då hon är ute på vägarna varje dag. du snackade om min konstrast på bilval, haha. de va så att jag bara kollade på en KA då min bror hade en sådan för några år sedan, Rquired här på forumet kastade bort den fort i o med säkerheten. vad har du för förslag själv nu när du vet användningsområde? blivit rekommenderad ford focus, japanare som nissan, mitsubishi o opel alla olika modeller. jag diggar att du drog i handbromsen och slår mig lite på fingrarna som dom flesta gör på forumet nu när jag stressar. TACK!


jag pendlar 17 mil om dagen till och från jobbet och vill ju inte slita på pärlan så köpte mig en golf 2 -89.Duger ju fint nu i sommar Men smaken är väl som baken =P


haha, som du säger smaken är som baken, har haft bil utan AC nu och inte en till sommar utan! vet annars att bilen du nämner är VW motsvarighet till 240, PURE STEAL!


Har AC i pärlan men gillar mer fönstren nere =P Ja för tusan riktigt nöjd med golfen, kostade ju bara 900 kr så =P Hoppas det löser sig med bil! Men kan tipsa om renualt 2 Grymt nöjd med den!


Kul med biljakt! Tycker att du som alla andra säger inta ska ha så bråttom och tänka igenom ordentligt vad det är ni vill ha för någonting och vad ni ska ha bilen till. Har själv ägt en v40 som inte var mycket att hänga i granen. Trots att det var en av den förbättrade modellen så pallade hon inte min pendling på 10 mil/dag. Den praktiskt taget ramlade sönder bara man såg på den. Kan ha varit ett måndagsexemplar. Det tåls även att tänkas på att x40 mestadels är byggd av renault... Däremot hade vi en s70 på 28000 mil på mätaren som bara rullade på. Aldrig problem, startade alltid och kostar inte mycket att reparera. Detta är ju en fördel om man pendlingskör för det är ju alltid någonting som ska strula. Ta det lugnt och titta på många bilar! Det underlättar också att ha med någon som kan bilarna man tittar på. Sen ska man ha lite tur också. Har märkt att köpa bil är lite som lotteri.


Volvo S/V 40 verkar ha stora problem med rost, mina grannar håller på och rostlagar en hel drös med S/V 40 och alla verkar ha rost i skärmkanter och lite överallt. Kolla på en Opel, billiga delar och relativt lätta att skruva i, köpa bara inget rostlik. Skoda Octavia är rätt så mycket bil för pengarna och de flesta har klarat sig bra från rost då det är galvad kaross och bra konstruktion på skärmkanter. Saab 9-3 med en t5 motor kan ju vara ett billigt allternativ, men rost i skärmkanter finns det mer eller mindre på alla. Syns det inte utifrån så finns det rost på insidan som snart kommer fram om det inte är rostbehandlat i skärmar sedan ny. Som på många andra bilmärken iofs men 9-3 är ganska unik med plåtskarvar mitt i skärmkanterna. Den här sommaren behövs det nog ingen AC, + 5 grader ute just nu..


haha, oj, shit vilket klipp! från en polare då? 900 spänn tokbilligt. ang. bilen du tipsade, vilken årsmodell? va ligger dom på? vart inne på d spåret på en annan tråd med blev snabbt nerröstad då bilen var fransk o ej pålitlig, reservdelar o etc knas?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka