Köpråd: 30-40tkr

Tanten ska ha en säker, snål bil. Kombi och dragkrok. Gärna diesel, det är väl billigast i drift? 30-40 000kr. Hon har snöat in sig på en citroen c5. Vad säger ni om den? Andra tips på bra alternativ?



Svar på inlägget: Köpråd: 30-40tkr



Vad som är billigast i drift beror på hur långt man kör per år, då skatten för en dieselbil är betydligt högre än för motsvarande bensinbil. C5 är en mkt bekväm bil. Toyota Avensis är en annan bil som är riktigt billig att äga då den är snäll på bränsle och är väldigt driftsäker och hållbar.


Det beror på hur mycket man kör och vad för typ av bil det. Det är tex inte billigt att ha en diesel bil som har skatt på ca 7000 kr om man kör max 100 mil på ett år. Jag rekommenderar VW Passat.


Diesel = Billig i drift? Det beror på hur mycket hon kör. Skatten på dieselbilar är ofta 3-4 gånger högre än på motsvarande bensinbil. Kan just inget om Citroën, bortsett från att den är fransk. Franska bilar håller jag mig långt ifrån. Jag skulle vilja föreslå Saab 9-5, det är mycket bil för pengarna i dagsläget (om man hittar en som är bra omhändertagen dvs, de har ju lite lustiga serviceintervaller angivna). Ett annat alternativ är Mitsubishi Galant, de är rätt schyssta tycker jag. Riktigt snåla bilar.


nej fyfan :S Körde en sådan förra månaden och jag sitter fan bättre i en audi 80..... Sedan var den grymt slö också men det kanske inte hör till saken? Det var nån diesel iaf så den kanske gick billigt men jag skulle aldrig köpa en c5 eftersom den är slö, ful och man sitter sjukt obekvämt


Det är nog olika beroende på hur lång man är osv. Jag är 1,95 lång och sitter rätt illa i de franska bilar som jag provat. De verkar vara byggda för folk med maxlängd 1,80... Men det kan ju vara bara just de bilarna jag kört också. Ingen aning...


Jag är 183cm och grövre/tyngre än genomsnittsmannen och sitter riktigt bra i C5. Vilken tur att det är TS som letar bil och inte du då Enda sättet att upptäcka vad som är trevligt för den enskilde individen är att göra så som du gjorde, provköra de bilar man är intresserad utav. Försök istället att komma med ett konstruktivt förslag åt TS?


Ford Mondeo Mk3. Bra motor, bra drivlina, trevlig interiör. Hittar du en fin Mondeo så är det nog det bästa. Duratecen har kamkedja och bilen hinner gå slut före kedjan. Dieselarna har jag ingen erfarenhet av. Kolla bara efter rost på nederkant av dörren, först åren var det ett problem men som Ford tog på garanti. -04 tror jag falsningen vart uppdaterad och mer skyddad.


Citroen C5 är inget dumt alternativ även om ni nog får vara beredda på att det är en bil som kan hitta på lite hyss, fördelen är att ni får en relativt ny bil för pengarna. SAAB 9-5, Volvo V70 och BMW 5-serie är annars lite mer "vanliga" alternativ, det finns inget som säger att någon av dem kommer att hålla bättre för dig men rent statistiskt gör dom generellt så. Jag tycker alla tre är mer bil än Citroen, särskilt BMW, men så får du en äldre bil med mer mil på mätaren jämfört med Citroen också. Om ni skall ha en dieselbil så räkna absolut på det! Kom ihåg att:-Skatten är mycket högre än på jämförbar bensindriven bil. -Underhållet kan bli hopplöst dyrt. Ett bränslepumpshaveri på en bensindriven bil kostar ett par tusenlappar att åtgärda, ett haveri på en dieseldriven bil kan utan problem kosta 50-100.000:- i värsta fall om där hamnar en massa metallspån i systemet. Glödstift kostar ett par tusen kronor styck (En per cylinder), spridare kan kosta många tusen styck till "fel" motor, partikelfilterbyte kan kosta 10-20.000:-. Och det finns visserligen turbodrivna bensinmotorer men ett turbohaveri på en modern turbodiesel sådan oavsett bränsle är inte heller gratis. Kort och gått kan ett enda haveri eller verkstadsbesök förstöra flera års besparingar på den lägre förbrukningen. En bensindriven sugmotor känns som ett mindre riskabelt köp, där finns mindre som kan gå sönder och mindre att felsöka. -Förbrukningen, den är sällan så låg som man tror på en dieselbil om inget annat för att Sverige på grund av dåligt genomtänkta förslag för att rädda vår planet kör på annat dieselbränsle som är mycket mer energifattigt. Om det skiljer 3dl/mil mellan ett dieseldrivet och bensindrivet exemplar av samma modell på pappret enligt EU-körcykeln hade det alltså skiljt betydligt mindre om dieselbilen körts på svensk diesel under testet. Och det är den enda skiten som finns i vårt land, och dessutom kostar den lika mycket som bensinen per liter! Kort och gått innebär diesel i Sverige en minimal besparing i bränsle som riskerar att vända till ökade utgifter på grund av den höga skatten eller ett eventuellt haveri. Köp en bensindriven bil om hon inte prompt vill ha diesel (T.ex om hon drar mycket släp och vill åt vridmomentet på lägre varv?) eller om hon kör åtminstone 3-4.000mil per år (räkna på det)! Och med ovanstående menar jag inte på något vis att bensindrivna bilar är fria från utgifter, eller att jag har förträngt att dom kräver tändstift för knappt 100:-/styck med några tusen mils mellanrum, men räkna på det: Vilket alternativ är mest avancerat och kan resultera i högst kostnader?


Ok. Ni har övertygat mig. Jag glömmer diesel-bilarna... Åsikt om denna t ex:http://www.bytbil.com/bilar/citroen/c5/ . AMvSAAeFo!






Nej håll dig borta från franska bilar. Då köper man ofta en massa problem. Sen letar du efter en bränslesnål bil. Det lär inte den cittran vara då det sitter en V6 i den Nej ta och leta efter någon Japansk eller tysk bil (förutom opel) Det är bilar som håller bra och är drift säkra (speciellt dom japanska). Jag har aldrig haft ett så bekymerslöst ägande sedan jag började köra japanskt. Jag kan ge dig några exempel och eftersom du bor i Sunne trakten tar jag några i din närhet. http://www.blocket.se/varmland/BMW_528i . =7&w=1 (BMW 6:or är relativt bränslesnåla trots sin motor storlek) http://www.blocket.se/varmland/Mazda_62 . amp;last=1 http://www.blocket.se/varmland/Passat_1 . =7&w=1 Sedan har du några fler modeller som skulle passa in åt din "tant" i närheten http://www.blocket.se/orebro/Toyota_Ave . =7&w=3 (detta är en fantastiskt bra bil) http://www.blocket.se/skaraborg/Mazda_6 . amp;last=1 Av alla dessa skulle rekomendera Mazda 6 eller Toyota Avensis Mvh en annan sunning


Väldigt mycket bil för pengarna, frågan är hur mycket den kommer rulla per år? Visst dricker en V6 lite mer än en fyra vid blandad körning men vid landsväg/högre farter är skillnaden oftast försumbar och kör du 1000mil/är kommer inte bränslekostnaderna vara den dyra delen av ditt bilägande ens med en V6. Framför allt får du 210hk, mysigt ljud och en väldigt jämn gångkultur jämfört med en 4cyl. motor. Det är värt en del pengar för många!


Jag tycker min V8 är relativt snål också. Han drar ca 0,83 vid lugn landsvägskörning, blandat (30% stad, 70% landsväg) drar han ca 1,05 L/mil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka