Köpråd saab 9-3 TTID

Funderar på att byta ut opeln emot en saab 9.3 1.9 ttid och undrar vad ni tycker om denna bilen soppa förbrukning ? kör mestadels landsväg komfort? hållbarhet? problem? aut eller manuell ? det jag är ute efter är en kombi som skall ha det mesta i utrustningsväg . med rätt miltal ( under 7000) så får man ju räkna med 150-170 tusen och om man kollar utrustningen och motorn så verkar det som att man får mycket bil för pengarna. är detta ett bra köp om man tänker att bilen skall behållas i 10 år ? finns det någon annan likvärdig bil i samma prisklass som också har en del utrustning ? vill inte att folk ska svara köp volvo för att saab är skit eller något annat liknande utan jag vill ha en motivering till varför jag i så fall ska välja något annat. tack på förhand !! / daniel med beslutsångest ! krav på bilen är diesel och då helst med aut låda då jag fått smak för det.



Svar på inlägget: Köpråd saab 9-3 TTID



Det ja hört om motor är att de är riktigt trevliga . Har själv en 9-3 fast bensin och tycker att man får mycket bil för pengarna


Otroligt prisvärda bilar, du hittar ingen annan bil i samma klass, med liknande utrustning till dem pengarna. Just dieslarna har jag inte så där jättestor koll på. Det ända jag vet är att partikelfiltrerna är underhållsfria och att TTID:n går oförskämt bra. Komfortmässigt är dem ju helt ok. Sportstolarna är riktigt bekväma med goda inställningsmöjligheter. Ligger bra vägen. Något bullriga dock, så köp ett par riktigt tysta däck, när det är dags att byta. Angående växellådan så är automaten väldigt bekväm, räkna dock med iaf runt 1dl mer per mil på landsväg. När det kommer till utrustning så blir det ju att kolla på Vector eller Aero-utrustade bilar. Bra standardutrustade då och lite fler gjorda val i extra menyn. Den här PDF:n kan vara trevlig att kolla igenom vad det finns för olika utrustningmöjligheter och även tekniska specifikationer. http://www.bilpartner.se/Produktfakta%2 . /pp_93.pdf Sista tips om du väljer halvskinn, välja då inte den med grått skinn och ljust tyg. Det blir väldigt lätt ful och fläckig.


Skulle satsat på en ttid Aero gryma


Daniel, du vet redan sen innan att jag inte förespråkar Saab för fem öre MEN. Ja, det är prisvärda bilar som man kan få med en hel del utrustning till utan att de blir nämnvärt mycket dyrare. Men i o med att du är sugen på ttid:n, dvs 180hkarn? Så säger jag automat rakt av! En diesel är såpass lågvarvig så det blir bara ett frenetiskt växlande med en manuell. Klart mycket goare med automat Vad hände med Superb då?


jag och min far hadde ett litet samtal om superb och han sa samma som jag sagt hela tiden, att visst är det en fin bil som är bra och ganska snygg med för den delen fast den är ju inte direkt liten blir det en saab så blir det ju en ttid , anledningen till att det blir så är att inköpspriset är oförskämt lågt och delarna är ju säkrade med för den delen, saab parts finns ju kvar och det kommer det göra i framtiden med efter allt som man läst så kommer reservdelar inte vara något större problem. plus att cadillac bls är samma bil som saab 9-3 så kommer ju delarna alltid att finnas . vet att du hatar saab jimmy och att jag lär få höra detta ett BRA tag framöver men just nu känns det som ett bra bilköp när allt är säkrat, bilen kommer inte vara värd ett skit men behåller man den i 10 år vilket jag och farsan såg som ett krav i det fallet så tänker man inte på andrahandsvärdet. enda saken som faktist talar för en manuell låda är ju den där förbrukningsskillnaden , men man får väl leta upp en saab handlare som har båda och provköra och jämföra Hur är ljudsystemet i dessa ? då det inte kommer åka in något annat än orginal i nästa bil och man gärna vill ha lite tryck så är detta också en sak att överväga.


Jag hatar inte saab, jag tycker bara att det finns vettigare bilval med tanke på hur situationen ser ut för just det bilmärket. Men ja, tänker man ändå behålla bilen i så många år så kommer milen ticka iväg och då spelar det ingen större roll vilken bil man köper för värdet kommer sjunka rätt mycket och den blir svårsåld i vilket fall om du så köper Saab, Toyota, Skoda eller vilket som egentligen. Ja, den manuella är snålare men starka dieslar är i min mening inte roliga (och då menar jag inte nöjeskörning-roliga) att köra även om de är starka och man kan gå upp på höga växlar tidigt. Nu vet jag inte hur det är med just ttid:n men de dieslar jag kört som har stora motorer och manuella växellådor är ganska äckliga att köra då de är så starka och då har en tendens till att sticka iväg när man släpper upp kopplingen. Svårt att förklara men du kanske förstår.. annars får jag försöka förklara på jobbet sen Angående ljudsystemet så kan jag säga till dig redan nu att du kommer tycka att det är sådär, jag tycker inte det är något märkvärdigt. Typ som ett vanligt standardsystem ^^


jo det är klart men ett vanligt standard system funkar ju, är det i klass med det i morsans bil eller bättre så är det ju helt okej, menar att det inte ska låta helt skit


Skulle vilja påstå att det är i klass med det i din morsas bil ja! Så du kommer tröttna på det


du suger jimmy nu vill jag bara att du håller käft ang billjud ^^ skenar ju lätt iväg om någon tjatar på en






finns det några nackdelar med att välja just en 9-3a? folk öser på med bra saker vilket är bra det med


Jag har gillat Saab tills vi köpte våran 9-3 -08. Kvalitén är riktigt usel. Man åker både tystare och bekvämare i en gammal 9000. Visst det är mycket bil för pengarna, men jag är väldigt besviken. Vi har en vector kombi, och utrustning verkar inte ens finnas? Visst regn sensor och parkerings assistans, men det började tyskarna med för snart 20år sedan. Vi har även fått byta delar på löpande band. Det fäller även min svåger (9-3 aero -07) och min svärmor (9-3 -08). Stötdämpare, avgassystem turbo m.m.


Det finns olika system premium 150 premium 300 de sistnämnda har en aktiv sub de 150 har inte . Men enbart att dämpa dörrar fram så får du en jäkla stor skillnad i ljud basar på rätt bra då. Fast allt är relativt . Sen va de gäller saker som går sönder så är de som med alla andra bilar . Inge sämre kvalitet än tex Volvo Hade ja köpt en bil idag hade de blivit en sedan ttid Aero med tx utrustning grymt fina .180 hk och 400 Nm nåt .


tack för alla tips och råd http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_9_3 . 15&w=3 lutar åt något sånt, då man får rätt mycket extra i utrustningsväg om man väljer aero:) något rent spontant som man skall kolla lite extra på när det gäller saab ? hört delade meningar om remmen , vissa säger 15.000mil och vissa säger tidigare ? hur är den att köra som manuell? som toxtreme skrev så är aut att föredra på stora dieslar pga det höga vridet. men tänkte om det finns någon som provat eller ägt en manuell


Ljudsystemet är som sagt inte mycket att hänga i granen, men med lite dämpning i dörrarna spelar det på hyggligt. Remmen ser det ut som att den ska bytas vid 15.000mil för den service kostar nästan 10.000kr. http://www.maptun.se/serviceGuide.php?model=56 Vi har haft 3 ng9-3 i familjen sedan 2006 och det enda som bytts utöver serviceplan är 2 lambdasonder, en CIM-modul (maskinskadeförsäkring) och alla 4 fjädrar på -03:an då dem vart något klena på dem tidiga modellerna. Bilen i annonsen har förövrigt inga 18" LM-fälgar, åtminstone inte på bilden för dem är 17".


Jag undrar hur det gick med köpet? Står själv inför ett köp av det du var ute efter så jag är jättenyfiken om du blev nöjd med mera. Tell me more.


blev ändrade planer istället köpte mig en 500cc vägreggad fyrhjuling istället valde mellan det och bil så fick bli fyrhjuling dock provat saaben och klämt på den och kan bara säga att den är helt underbar !



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka