Köpråd: Bra dragbil med automat. Helst diesel. Max 30 papp. Gärna stor...

Söker alltså en bra dragbil för biltransportkärran. Automat är krav. Gärna diesel. Gammal Cheva van 6.2D? Land Rover Discovery? Jeep Grand cherokee (bensin, v8) Eller???



Svar på inlägget: Köpråd: Bra dragbil med automat. Helst diesel. Max 30 papp. Gärna stor...



Hur mkt ska släpas? Finnes e-behörighet? Budget? W/S210 220/270cdi?


BE finnes. Vill helst ha en van med maffig V8-diesel. Det går så gott... plus praktiskt när man köper grejer. Mersan är för liten för ändamålet.


ach so, då går det ytmärkt att släpa med en Van, på B får man knappt hänga på en cykelkrok på draget, 800/900kg eller liknande. Chevy Van går mulligt, 400cui v8 ger ett maffigt ljud. Bara å leta.


Man kan hitta Jeep Grand Cherokee registrerade för 3,5 tons släpvikt och ganska billiga. Sedan kan väl diskuteras om drivlinan är tillräckligt robust för sådana vikter..


Vet inte hur aktuellt det är men en bmw 540 e39 får dra 2000 kg med e-kort, dom mesta är ju med automat och du får dom för fikapengar om du köper rätt exemplar, (om du ser till vad du får för pengarna).


Nissan KingCab eller Mitsubishi L200 kanske vore ett alternativ? Toyota Landcruiser med 6-cyl 6,2L diesel? Annars är det väl någon Chevrolet (Blazer/Suburban? Kanske en Silverado, om du gillar pickups?) som gäller. Jeep är ju annars ett givet alternativ, som tidigare påpekats också.


Är bekvämlighet nödvändigt? Om inte är ju en japanpickis given, oftast har dom runt 3,5 ton i släpvikt, eller Land rover. Om komfort är viktigt skulle ja satsa på Jeep GC, Toyota LC, Nissan patrol eller liknande



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka