Hjälp! Köpråd, Behöver en stor rymlig kombi, vad ger mest för pengarna?

Hej Det är dags att byta bil, jag behöver en stor rymlig kombi. budjet är 35-40.000 Jag funderar på en Svensson bil som V70 men vilken annan modell skulle kunna ge mig mer för pengarna? Jag vill att man skall kunna fälla baksätet så det blir helt plant, så man kan last ordentligt. Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Hjälp! Köpråd, Behöver en stor rymlig kombi, vad ger mest för pengarna?



Avskyr verkligen saab, men dom står i riktigt bra kurs i dagens läge. Men v70 är bra fin, har själv varit inne på samma spår


Saab.


Vad det gäller utrymme där bak skulle jag satsa på V70. Den borde vara den mest prisvänliga och har verkligen ett jäkla lastutrymme! Jag har en Audi A4 avant -04 som jag tyckte hade hyfsat bra lastutrymme men sedan köpte brorsan en V70 och herregud den sväljer ju hela min Audi


Accord tourer 03-07 börjar krypa ner under 50. Större än V70 i trunken men mindre baksäte.


9-5, du får inte mer bil för pengarna.


Saab 9-5 är mest för pengarna och det fiinns många att välja mellan.


SAAB 9-5 är som sagt mycket bil för pengarna och utrymmena räcker för de flesta, kanske även för dig? Men modellen har knappast störst utrymmen i storbilsklassen, Mercedes E-klass kan kanske vara värd att tänka på? Riktigt stora utrymmen, möjlighet till sju sittplatser med nerfällbara säten i bagaget och den håller hög kvalité. Modellen har dock ett dåligt rostskydd om skönhetsrost är något som stör dig?


Som redan sagts, för 35-40k får du en 9-5 med valfri motor av årsmodell -05 med 10-20k mil på mätaren. Vad får du för V70? En 2,4 140 hk -01 med 25k mil på mätaren på sin höjd. Ska du ha så ny bil för pengarna som möjligt är det löjligt enkelt att välja, så är det bara.


Jag hade valt en v70 classic 99'a för de pengarna. Vill man sitta snett så kan man kolla på en saab






Så du väljer helre en bil som har sitt avstamp vid 94 och är uråldrig i jämförelse? Gisses om detta är var Volvo gör med sina ägare så måste jag sälja min V70 omgående.


Nja v70 släpptes inte 94 utan det var 855, v70 gjordes mellan 98-00. Uråldrig anser jag nog inte att den är, det är en rymlig och säker familjebil. Enligt mig billig i drift och hyffsat problem fri. En classic lider inte av några utvecklings fel utan är en mycket trevlig bil. Helskinn, automat och pigg fast det är en 170hk. Har kört flera saabar, visst mycket bil för pengarna. Dock långt ifrån lika skön att köra. Det är min personliga åsikt. För 40kkr får du en classic med 10-15000mil på mätaren, i bra skick. Finns dock gott om saabar i samma prisklass, dock extremt många med liten motor, sparsmakad utrustning. Majoriteten är 01-03 och sedan finns det lite enstaka 05-or. Vad är det som gör en v70 classic så "gammal" jämfört med en saab 9-5 med samma mil? Har du kört båda modellerna? Tvningar inte TS att köpa en volvo, men alla verkar helt lyriska över att saab är så billiga och helt plötsligt så är det den bästa bilen man kan äga bara för att den är billig.


Det räcker så Hur många Vovlo har fulltrycksturbo? De flesta V70 är med slöa 140 hk-motorn. Det finns ingen 9-5 utan turbo, många med fulltryck. Trubo betyder att det är väldigt enkelt att uppgradera från minsta motorn på 150 hk till 225 hk med mjukvara. Jag sitter bättre i en Saab, det är min personliga åsikt. De Volvo med turbo som kan komma ifråga att jämföra med är väl 2,4t, 2,5t, t5 och R. Du får ingen sådan med t ex 15k mil av årsmodell -05 för 40k. Det händer inte. Och Saaben är ingen sämre bil, framför allt inte ekonomiskt eller komfortmässigt, om man bortser från andrahandsvärdet. Men du har ju inte gett mycket för den heller.


Personligen skulle jag valt en saab då jag tycker dom är skönare å köra än det mästa. Deras säten klassar nästan in å ha i tv rummet:-P men efterssom det även efterfrågas så måste jag lägga min röst på en mercedes w210 kombi just pga det enorma bagageutrymmet. Enda som begränsar det lite är den lutande bakluckan men barnvagn, 60kg hund och lite skit går då utan problem in.


Går ju även att få en bmw 520 touring med 17-20 000mil 01-04 för den pengen. Är också en skön bil att köra trots att den saknar turbo. Ford Mondeo ST220 finns också med 17-20 000mil för den pengen. Passat V5, 1.8t finn också. Efter som värdeminskningen inte är super intressant så bör mil skillnaden mellan 15-18 000mil ha mindre betydelse förutsatt att inte det är ett kamremms byte som ska göras. T.ex. på en v70n i den ålder så är det 160000mil eller 10år, vilket gör att en stor kostnad är tagen om du köper en bil med några mil över det. Sen så borde TS försöka att provköra några av modellerna i tråden och inte stirra sig helt blind på oss fanatiker... Tips till ts är att när han hittat någon modell som han gillar så är det att kolla märkes forumen för det märket efter köpråd. Bilsport har även många köp guider och de gamla nummrena går att beställa.


VW Passat eller Audi A6


http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Vec . =7&w=3 Dessa är ju större än V70 i bagaget, helt ok bil! Har själv haft 3st och dom har funkat fint fint!


jag skulle sattsat på en :Bmw 530 http://www.blocket.se/jonkoping/BMW530i . 21&w=3


orginal lågmilad volvo 245 turbo 84-85 http://www.blocket.se/jonkoping/Volvo_2 . 18&w=3 http://www.blocket.se/jonkoping/Volvo_2 . 18&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . 18&w=3


Det blir en V70 Provkörde en idag, jäklar vilken underbar bil. Nu till nästa fråga då? Vad skall man akta sig för, vad skall man tänka på. Det finns gått om dem. Skall man köpa privat eller e en bilhandlare säkrare? http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V7 . 17&w=3 Den tycker jag verkar bra, vad tror ni?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka