Köpråd: Svets

Hej! Hade tänkt att köpa en svets att använda till rostlagning och avgassystem osv.. Men har aldrig ägt någon så jag har ingen aning om vad jag ska skaffa. Vill inte ha en som går på gas dock Hjälp! Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Svets



Varför inte gas? Kan inte finnas nån som kan rekommendera nån utan gas då det bara blir skit... En med gas kostar inte så mycket. http://www.blocket.se/gallivare/ESAB_sv . 14&w=3


Vill man inte ha en svets med gas så är det ingen svets.Möjligen pinnsvets då men den vill du nog inte svetsa avgassystem med


som sagt så satsa på en med skydds gas... värdelöst att svetsa med flusstråd


Köp en svets av ett känt märke då det kan bli enklare att fixa reservdelar till den. Kör på en svets för "gasbruk". 4-rullars matarverk är att rekommendera då det ger en stabilare trådmatning. Fast det kan vara lite överkurs, men om du skall svetsa mycket så är det att rekommendera.


Jag använder biltemas svets, med flusstråd. Svetsat det mesta med den, dock inte bil plåt. Avgas går utmärkt, bygget ett par stycken.


Jag har tidigare i min hobbyverkstad använt biltemas flusstrådssvets, fungerar utmärkt att reparera/skarva vanlig bilplåt eller personbilsbalkar upp till 3mm efter lite tillvänjning, det är ngt svårare att svetsa med den då den inte går riktigt lika jämnt och fint som tex en kraftigare kemppi som har ett större "effektöverskott" samt jämnare trådmatning. Det beror även på om du tänkt svetsa mkt, tråden kostar en del mer än "normal" tråd. Innan det blir ramaskri att jag är ute och cyklar, jag är utbildad bilskadereparatör och har svetsat mycket mig/mag genom åren och gör fortfarande på mitt arbete fast numera ofta tig i aluminium.


Vad tror ni om en sånhär: http://www.jula.se/mig-svets-origomag-c141-210045 Eller möjligen en: http://biltema.se/sv/Verktyg/Svetsning- . 160-17175/ ? Kan tänka mig att ESAB svetsen säkert är bättre, men frågan är hur mycket?


Jag använder http://biltema.se/sv/Verktyg/Svetsning- . 140-17173/ och den fungerar bra.


Esab svetsen alla dar i veckan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka