Köpråd: Mercedes W124 230E

Har äntligen hittat en bil som låter riktigt lovande. En Mercedes 230E (w124 kaross). Men det finns ju alltid orsaker till varför den är så billig? Finns det något jag ska kolla efter? Är denna modell dålig? http://www.blocket.se/boden/Mercedes_23 . _9&w=1 Gått mellan 30-35000 mil. Besiktigad utan anmärkning men avställd. Sommar och Vinterdäck. 5000kr. Det låter ju som ett kanonkap. Eller?



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes W124 230E



Den ser ju helt okej ut, inte sönderrostad eller så


Den är 4-växlad. Kolla värmen noga. På bägge sidor. Ventilerna som styr värmen på hö/vä sida ger gärna upp. Är en ventil (sida) ok kan man koppla den felande sidan till den. Toppen går gärna på dessa. De drar sjuka mängder soppa. Men är den frisk så köp!


Aha de kommer jag ihåg jag hört förrut Lite OT, men är de en känslig topp på min 1.8 också?


Nej. Kör som en galning. Det är lungt.


Låter som att det är en "problembil" Hur mkt soppa drar de ungefär?


Okej, fint


För att vara en gammal Mersa så är de lite av en problembil. Men är temp ok och den ger rejält med värme ser jag inget problem rent mekaniskt. Bilen har en K-jetronic insprutning och ger ca 136 Hk. Den kan vara 5-växlad. Motorn är väl avpassad för bilen med tanke på åldern. Den upplevs varken som slö eller pigg. Kolla rosten. Kolla att torkaren gör sitt jobb. Singeltorkaren löper i en kuliss och den kan kärva ibland. Men jag skulle nog tittat på bilen om jag var du. Priset är rätt då det är en insprutare. Edit: Räkna med 0.8 till 0.9 men är bilen välskött kan den rulla på betydligt mindre siffror!!!


Får ta och klistra in allt på ett worddokument och skriva ut innan jag åker Checklista ^^ Är ju vad E500an drar på landsväg!


Kanske är stor skillnad på en w124 och en w201, men min drar iaf runt 0.9 blandat Runt 0.7 landsväg och strax över litern i stan






En W201 E500 drar ungefär hur mycket som helst. Den absolut billigaste tysken är en W124 E220 -96. Du kör den lätt på 0.65 l/mil. Dessa är ovanliga och dyra.


Va? W201 är ju 190 = den jag har = en c-klass! W124 finns ju därimot som E500


Tror han skrev lite fel, W211 borde det stå då det är kaross koden till TS E500, som f.ö går att köra snålt förhållandevis till storleken och effekten. Med w124 så titta främst på rost, samt att den håller oljetrycket bra och ligger bra till i tomgång (den ska ligga väldigt lågt 600varv/min om jag inte missminner mig) Då har du en kanon bil! Anledningen till att dessa kan upplevas som slitna och slöa är mest pga den manuella lådan när man buskör, lådan pallar trycket men det gör inte topplockspackningen, därför är manuella w124 ovanliga idag. Jag tror den borde dricka runt 0,8 blandat och lägre vid långkörningar, om det är en 5 växlad manuell!


Är det dyrt/svårt att byta topplockspackningen då? "bara" ta bort toppen? Förresten. Någon som kan tyda regnr på bilden? får det till **H310..


MRH310


Killen med skillen? Tack!


Haha lungt


På rena långkörningar (dvs. mätt på tankstopp på 100 milatrippar efter e4 och dylikt, helt utan kortsvängar) så tar min 230E W123 med samma motor och femväxlat runt 0,75. Då skall man tänka på att W123 är tyngre och har betydligt sämre aerodynamik. Tycker inte alls det är "sjuka mängder soppa" för en stor bil.


Dags att åka och kolla på bilen idag! Tar med mig alla punkter som skrivits här!


Lycka till! Köp inte grisen i säcken... syna ägaren noga om varför den säljs och varför den är avställd. Kolla hur ofta den servats. Köp den inte bara för att den gått igenom besiktning..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka