Köpråd: A4 B5 -99B. 1.8 eller 1.8T(s)? Har en del frågor!

Hejsan, Håller på att leta efter en 'ny' bättre begagnad pendlarbil som även ska vara rolig vid behov. Jag är helt såld på Audi A4 B5 (-99B Facelift.) Men jag är lite osäker på vilken motor jag vill ha. Provkörde en 1.6 men den kändes otroligt slö, och man fick varva rätt mycket för att få liv i bilen. Vad är är skillnaden i driftkostnad/försäkring (ska stå på min far, 52år) beroende på motorstorlek samt med eller utan quattro? 1.8, 1.8T eller den lite vassare 1.8Ts, vilken skulle ni köpt? Varför? Ska man satsa på att köpa en Quattro (Det måste vara oerhört praktiskt vintertid i vårt avlånga land.) Finns 1.8 med Quattro eller kom det bara på T modellerna? Är det något jag bör kolla extra noga på dessa bilar, vanliga fel? Ekonomichip, något man bör överväga? Jag kommer säkert undra över fler saker, men detta är det som står högst upp just nu! Tack på förhand /Mathias Här är även en inspirationsbild på min framtida A4'a



Svar på inlägget: Köpråd: A4 B5 -99B. 1.8 eller 1.8T(s)? Har en del frågor!



Jag har en A4 1,8TS quattro 00,a. Jag är enormt nöjd med den, har haft en vanlig T före och faktiskt är skillnaden ganska stor. TS,en är ju ingen räserbil heller men helt klart skillnad. Min är helt original och jag tycker att den duger alldeles utmärkt som bruksbil. Vill jag åka fort tar jag S2,an ist, quattro kommer jag aldrig köpa en bil utan igen iaf. Du kan ju kika på min om du vill, den är faktiskt till salu är en facelift och har rätt färg , då jag vill ha en avant ist. PM,a ifall du är intresserad.


Din bil såg verkligen perfekt ut, men jag är ute efter s-line inredningen också. Men hittar jag ingen med inredningen hör jag nog av mig. Kan ju stoppa i sportpaket i efterhand. Vad är snittförbrukningen vid olika sorters körning?


Har en vanligt a4 turbo från 1998 och den drar ca 1,05L/mil till 1,1 vid relativt hård blandad körning :S Har kört långt en gång och då var bilen knökfull med 4 personer och packning (camping) för en vecka, den drog då 0,65 vilket är hyffsat jag tycker verkligen att du ska chipa bilen iaf, det blir grym skillnad


Håll koll på framvagnen på b5 an. är underdimensionerad så lyssna under provkörning efter glapp och missljud. sen kan ja ju säga att dom har problem med lite rost på t.ex bakluckan "vid nummerplåtsbelysningen"


finns ingen "S-line" inredning för b5


Rosten på framskärmarna är mycket mera vanlig Kommer från innerskärmen och går sedan uppåt....


Japp, lacksläpp skulle nog jag kalla det då det inte rostar om man vårdar bilen normalt klarar sig inte många A4or ifrån. Likaså min, även bakluckan på faceliften speciellt då Audi tyckte det va en bra idé att göra handtaget i aluminium som ärgar... Nej det finns ingen S-line alls på B5rna, däremot finns det en sportratt och det fanns recarostolar att beställa men dom kostade typ en 4,e del av bilens nypris och är således väldigt väldigt ovanliga. Min bil har konstigt nog elhissar bak vilket jag inte vet om jag har sett i nån A4 B5 förr, samt har den uppvärmd ratt, det fanns inte att få med den 3, ekrade ratten.


Pendlarbil.. då skulle jag hellre köpt en A4 1,9tdi. går faktiskt rätt bra och riktigt billigt, oavsett hur du kör Visst är skatten dyrare, men eftersom du skulle pendla så kommer det löna sig att köra diesel


Beror ju på om han har en mil eller 10 mil till jobbet de...






sant det.. men skulle inte kalla det att penda med bara 1 mil till jobbet


Motorväg låg min 1.8T på ca 0.77l/mil över en sträcka på ca 65 mil (mer eller mindre samma sak gång efter gång som denna sträcka kördes) Blandad körning (en ca 30%stad/70%landsväg-blandning) räknade jag iaf 0,8 i snitt Ren landsväg (dvs upp till 90) har jag som lägst kommit ner till 0.68l/mil Och jodå, 1.8T finns som quattro Framvagnarna är väl ingen höjdare (som redan påpekats), dock kostar en nu strax under 2000:- (ja, förutsatt att du skruvar själv), så jag vet inte om jag ser det som något enormt problem


Håller med, framvagnen ser inte jag heller som ett problem när grejerna är såpass billiga. Och inte nå sämre kvalitét än VAG original heller då dessa suger lika mycket. Bränsleförbrukningen stämmer ungefär med vad min TSq tar oxå.


Nu måste jag protestera! Innerskärmarna rör sig lite och skaver hål på lacken vilket resulterar i rost i slutändan även om du tvättar bilen varje dag Har skött min audi väldigt bra när det gäller tvättning men ändå så har dem börjat att rosta lite här och där. Sedan börjar även listerna att lossna på fanskapet (samlas fukt bakom listerna och metallskenan rostar sönder)


Som skrivits innan så finns inte S-line till B5 karossen. Det finns en annan inredning som är toksnygg som kallas Gmbh. http://www.garaget.org/search.php?q=aud . 2=&p=1


Det finns 2st utföranden av GmbH Den med Recarostolarna jag nämnde tidigare och en med de vanliga S4 stolarna, dock i GmbH färgerna. Den första i länken har Recaroinredningen, den fjärde har S4 stolarna.


Snygga fälgar, vart finns dessa att köpa ? För övrigt är det kanske TS (190hk) är att föredra. Det blev mitt beslut i alla fall. Jag tror heller inte den modellen finns utan Quattro och det är riktigt fint på vintern då alla med RWD bara står och slirar vid rödljusen eller uppförsbackarna. Detta är en bil med mycket hög kvalitetskänsla. Märkbart bättre än exempelvis SAAB, Toyota, Volvo och BMW. Ganska så bra orginalstero och bilen är väldigt skön att köra och stolarna är också mycket sköna. Bra att kolla är så att koppling är okej, ganska så dyrt att byta. Kamremsbyte är också dyrt. Jag gjorde precis en service där kamrem ingick. Det gick på ca 12000kr. Lite törstig dock med Quattro men det är värt för bättre köregenskaper. TS modellen kan du sedan köpa en chip till och kanske få 30hk ytterligare. Ganska så mycket högre vrid också vilket känns vid 2800 rpm när laddet hamnar på 1.2. Jag körde med ett sådant chip, dock så lämnade dock tillbaka det(mjukvara).


Har läst mycket om TS modellen nu, och det känns som ett självklart val, Quattro likså. Med s-line menade jag självklart sportstolarna och den tre-ekrade sportratten, Gmbh inredningen är otroligt lockande. Men jag tycker färgen på stolarna är otroligt ful. Får hitta matchande sportstolar till den framtida bilen om det inte finns med. Hur allvarlig skulle ni säga att rosten är jämfört med andra bilar? Det känns som att rosten kryper fram på alla bilar. Vissa fortare och mer än andra. Jag har provkört några bilar med alcantara och är helt såld, hittade OEM alcantara ratt till RS4'an men det verkar inte vara samma airbag i den och tre-ekrade sportratten som finns till A4'an. Är det någon som vet om denna ratt Audi A2 A3 A4 A6 A8 TT S-line ALCANTARA Steering Wheel + en airbag från en 99'a med den tre-ekrade sportratten (och frammåt) passar bolt in direkt i en bil med den fyr-ekrade ratten? Dvs. Kan man bara ta en treekrad komplett ratt från en 99'a och byta bort den fyrekrade?


Skulle nog säga att rosten generellt är "mindre" än på genomsnittsbilen av samma årsmodell. När det gäller rattar kan man GENERELLT säga att "en ratt från samma produktionstid" passar "hur som helst" att blanda. Dvs en ratt från en A6 00 ska passa i en A4 00, en ratt från en A6 04(a) ska passa i en A4 02 osv osv. Men, det är givetvis bäst att dubbelkolla, men det är den uppfattningen jag fått från egen erfarenhet av rattbytande och fått höra "på omvägar". Vet inte om jag missuppfattade, men, en treekrad ratt kräver (självfallet) en airbag från en...ptja, tre ekrad ratt. Tror, notera tror, inte det är olika airbags bland treekrade (ja förutom färg och möjligen ytmaterial)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka