Köpråd: bra första bil??.*240,740,940,

Tjenare,Sökte rundor men hittade inte direkt vad jag letade efter. Vilken bil :240-740-940 passar bäst som första bil?.Har hyffsat låg budget :S just nu runt 5k men kan gå upp mot 10k. Som första bil så kommer man ju att leka o köra rundor mycket.. Ge gärna för o nackdelar tack!.



Svar på inlägget: Köpråd: bra första bil??.*240,740,940,



Volvo 940, helt enkelt en "modernare" variant av 740, men fortfarande lika säker som en stridsvagn. Har ofta en del utrustning också.


hmm okej,segt att det inte riktigt finns så fina 940s i närheten , hittade en fast det var fel på både back o framdörr samt c-låset sen så var det nåt med inredningen... Har planer på att göra så här för tillfället om jag inte ändrar mig,att jag fixar nån billigare bil finns några billigare 240s och så fixar jag ett hyffsat nice ljudsystem .. Gillar musik ^^


740 säger jag för dom pengarna.


några förslag typ varför??


940 är ju lite nyare än 740, och kostar mer. Därav 740, så kan man få en fräschare 740 istället för en sämre 940. Annars är dom väl ganska lika, ut och provkör någon bara, känns det bra så köp. lättmekade är dom också. Har inga direkta erfarenheter av 240, så vill inte yttra mig om dom, men har ägt 740 och 940 så.


Sant, förresten hur är det med att fixa en tankmätare o sånt, är det nåt svårt att göra??... annars så kan jag ha planer på den här : http://www.blocket.se/hassleholm/Stylad . _3&w=1


Jag skulle inte köpa en bil som är "stylad", men det är dom nog oftast i den prisklassen. Jag har en 245a och en 944, 940in är mycket tystare på vägen men annars är dom ganska lika på den biten tycker jag. Fast 940in har lite modernare utseende invändigt, kanske utvändigt med men jag gillar 200-serien mer.


bryr mig inte så mycket om ljudnivån, bara man står ut med det,men kommer ju spela troligen spela hög musik så men iallafall.Det är den enda stylade jag hittade i den här prisklassen:O...


du skriver att du ska köra runder mycket ... varför inte kolla på ett bensinsnålare alternativ ?? tex bmw 325 525 eller kanske en mb 190e ? sen finns ju faktiskt också imprezorna med små motorerna till kaffe pengar... en sån är MYCKET roligare att sladda med än en 740 !!






Är inte så mycket för bmw, sen så fanns det inte några impreza:as för 10k- här i skåne :S. Det är mest volvo jag är ute efter.


Varför insnöad på Volvo? Soppan kostar 16kr per liter. Det finns massor - massor - massor med pålitliga alternativ i 10k klassen som blir billigare att äga.


du har inte funderat på en bmw e34 går hitta hyggliga för ett bra pris och betydligt roligare än en volvo !


Men om det nu är Volvo du är ute efter, så är det väl mest en smakfråga vilken av dessa modeller man föredrar. 7 och 940 är modernare och trevligare att köra när det gäller väghållning och komfort m.m. - men jag kan tycka att 240 fungerar bättre på vintern med bättre framkomlighet och faktiskt även värme. Kanske inte lika stort bekymmer i Skåne? Rent tekniskt är det ungefär hugget som stucket. Undvik dock bilar med B230K-motorn med tvåportsförgasare.


Vet inte varför man är insnöad på volvo.. Men det har blivit så.


Bmw är inte riktigt min smak :S. Fina men inte riktigt för mig.


Okej, Får se vad man hittar för olika 7-940:s, Vädret är lite konstigt här nere,Vi har inte direkt mycket till sommarväder. På vintern så är det hyffsat mycket is fast typ ingen snö, sen så regnar det lite väl mycket ... Det med 740 det är så många som köper dom som första bil, man ser egentligen 740s stort sätt överallt här i skåne, Redig bonnabil . Men vad tyckte du om den 740 jag länkade isåfall?, är det svårt att laga dom felen den hade?.


ska man ha något roligt att snurra runt med i den prisklassen så föreslår jag bmw eller ford sierra. finns visserligen inga driftsäkra bilar i den prisklassen så förvänta dig inget toppexemplar


Nae, som sakt Bmw är inte riktigt nåt för mig, sen så fanns det inga fina sierra:s här i skåne, 3 st och dom var inte direkt fina.


vad du än gör så köp ingen volvo. när du väl provat delad bakaxel och en bil som väger lite mer i bakänden vill du inte ha annat



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka