Köpråd: 1997 Passat

Tjena, var intresserad av en sådanhär bil: http://www.nettiauto.com/volkswagen/passat/4899685 Är intresserad att höra om det är något speciellt man borde se på när jag är och kollar på bilen? Hörde något om något problem med olja i just de där bilarna. Jag söker för övrigt ny bil, så tipsa gärna. Behöver inte vara en Passat. Översätter länken om det behövs Tack!



Svar på inlägget: Köpråd: 1997 Passat



problemet med 1.8t brukar vara oilsludge, vilket innebär att oljepumpen kan sätta igen sig. speciellt om man slarvat med serviceintervaller. annat fel är alla spindelleder i framvagnen, sitter 4 st per sida (2 uppe och 2 nere) och dom brukar glappa. kan kosta en del om det är några stycken dåliga. abs-systemet är också vanligt att det blir fel på. oftast själva abs-pumpen eller abs-boxen. dyrt fel. kommer inte på fler just nu


Okej, tack. Lite fel är det väl på alla bilar men är det ändå en bil värd att sätta pengar på? Eller ska jag söka någon annan? Är riktigt intresserad av denna bil dock.


detta var de fel jag varit med om på passaterna. annars är dom riktigt bra bilar! bekväma och pålitliga. 1.8t motorn är väldigt hållbar och känns väldigt pigg men 40.000 med 20k mil på mätaren känns lite i överkant. du får en -02 med nyare utseendet för under 50k


Inte i Finland tyvärr. Finska bilar är skitdyra. Börjat fundera om det är någo fel på bilen eftersom den är billigast när söker. Visst får jag en -02 men den är massor körd. Här är den billigaste 2002 under 200 000 körd http://www.nettiauto.com/volkswagen/passat/4896115 och jag ingen lust att betala så mycket för den.


Nu blev det svårt, blev förfrågad att byta min Punto mot den här http://www.nettiauto.com/audi/a6/4908276


Vet inte hur det är i finland men här i sverige är det sjukt hög skatt på 2,5tdi, speciellt om de tär en quattro. Samma sjukdomar som med Passat angående framvagnen, denna modell är tyngre så då borde det nästan vara allvarligare där. Nästa grej är att dieselpumpen kan lägga av och det är vanligare på 2,5 än tex 1,9. Kuggrem är dyrt att byta, kostar närmare 15.000 SEK för byte och då måste man även ha en dator för att kontrollera dieselpumpens inställning (12000 mils intervall på rem). 2,5 tdi käkar kamaxlar så kolla om de är slitna, öppna oljelocket och lys med en ficklampa på kamaxlarna ochkolla efter repor, slitage och sånt som kan vara onormalt. I övrigt så är det en bra bil och motor. Olja i lådan ska bytas med 6000 mils intervall om ajg inte minns fel. Provkör och lyssna efter oljud och känn efter hur lådan växlar. Om kamaxlarna ser lite slitna ut samt om lådan rycker lite så skulle jag undvika den bilen.


Enligt http://www.veronmaksajat.fi/omatveroasiat/autot/ är det ungefär 150?/året. Förstår mig inte på skatten efter som det knappast är sådär litet. Skall fråga någon som har en diesel imorgon. Jag skickade och frågade när jakopäänhihnan(torde vara fördelningsremmen) var bytt. Dieselpump kan kosta? Kamaxlar genomgick remont 20 000 - 30 000 km sen. Han skulle kolla exakta datum imorgon.


En beggad dieselpump kostar runt 5000 på bildelsbasen.se så en ny är garanterat svindyr


så skatten ligger på på motsvarande 1500kr? samma bil i sverige ligger på fel sida av 5000kr strecket






Alltså jag förstår inte riktigt hur det funkar, för att betala så lite per år är ju ingenting! Jag hör alltid om den där dieselskatten och att det är dyrt, men jag har aldrig hört siffror. Min styvmamma har dock en diesel så skall fråga exakta siffror och jag skickade också till ägaren av Audin och frågade vad han betalar.


Jag betalar tex ca 5800 kr för min 1,9 tdi på 110hk med fyrhjulsdrift, vilket mnotsvarar 687 euro... En A6 2,5 tdi kostar lätt över 7000kr i skatt här..


Okej, men jag ska köra till besiktningskontoret på måndagen för att fråga vad dieselskatten blir.


har ni inget motsvarande www.transportstyrelsen.se ??


Jo men jag lär inte behöva det något mer eftersom jag fick ett email om att audin var såld... Intresserad av Passaten igen dock eftersom jag körd en väns Passat(1997, 1.8T) idag och den var riktigt skön.


tjena har en 1.6 passat variant 99, bytte mot 945an jag haft i 3år. kan undra varför jag inte gjort detta tidigare. mycket nöjd.


Jag bytte alla leder i min framvagn förra året. Gick på 1500 eller 1800kr för delarna + hjulinställning 600kr. Fick även min abs styrenhet lagad och det gick på 1500kr + frakt. Så att det är jättedyrt är väl lite att ta i


Tänkte bara säga att jag var och såg och körde passaten idag. Lite småfixandes, men annors felfri. Köper den imorgon Tack för all hjälp!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka