Köpråd Audi a6 eller Peugeot 607

Hej Jag är ute efter ett komfortåk, en långfärdsbil med låg ljudnivå i kupén til len rimlig peng. Jag har tittat lite på Audi a6 2.4 från 2005 och Peg. 607 2.2 från 2005. Audi A6 är en snyggare bil men vad jag har läst så verkar de ha haft/har en hel del problem med kamkedjesträckaren som kan släppa och då är risken stor att motorn "havererar" = dyrt. Ett annat problem är att det är en V6a och den är antagligen rätt så törstig samt att den verkar dra en del olja? Bilen jag kollat på är en 05a med ~11000 mil och begärt pris 89000:-. Peg 607 är en faceliftad modell, 05a med ~7000 mil på mätaren och ett pris på ~70000:-. Peugeot lockar väldigt mkt eftersom priset är mkt bra men hur är det med kvalitén på en sådan bil? Jag har ringt runt till peugeot verkstäder och hört mig för och fått till mig att reservdelarna är inte så blodigt dyra ett exempel är att en "grundservice" med oljebyte och kontroll av bilen går på 1500:- på en märkesverkstad och det låter väldigt rimligt i mina ögron iaf. Vad säger ni? vad är klokast att satsa på?



Svar på inlägget: Köpråd Audi a6 eller Peugeot 607



A6an har haft problem med kamkedjan på 3.2v6an, bästa motorn till den bilen skulle jag säga är 3.0TDI. Peugeot har jag åkt i och säger ärligt att den är mer komfortabel, men i mina ögon jävligt tråkig.´ Audin tycker jag är bättre byggd, i alla fall visuellt. Grundservice på audi kostar ca 4200kr


Kör på audin av dem två. Peugeoten är bara skit. Kolla även på BMW 5 serie


Bmwn är ett alternativ också, tycker E60 har jävligt bra pris. Tycker A6orna ser lite tråkiga ut innan faceliften kom


Du får gärna utvecka "Peugeoten är bara skit". Vad jag har läst på nordicaudi.com så verkar kamkedjeproblemet med 2,4 och 3,2 vara rätt så vanligt tyvärr, blir nog att skippa den.


http://www.bytbil.com/nyheter/nv2gskyg/?cmpid=37 peugeote kursar snart så kör audi


Så jättevanligt är det inte, dessutom påverkar det enbart de tidiga modellerna. Jag personligen skulle heller inte köpt varken 2.3 eller 3.2 mest på grund av förbrukningen men också på grund av kamkedjan. 2.0T är helt ok motor, 3.0TDI är gudomlig.


Diesel är inget alternativ eftersom jag kör så lite för att tjäna på det.


Polaren hade en 607, han reparerade skiten för över 50 000. massa elfel osv. överlag så strular bilen mycket. inte bara min kompis bil. Kör en tysk premiumbil så förstår du vad du ska välja.


Kvalitetsmässigt är A6:an att föredra, men vad beträffar komforten är 607:an minst lika behaglig att färdas i, och har dessutom ett betydligt attraktivare inköpspris än A6:an. Prioriterar du långfärd med låg ljudnivå bör du dock snegla mot Lexus eller Mercedes enligt mitt tycke.






Håller med till 100%


Det genererar ju också ett lägre "andra"handsvärde. Men visst, ska bilen behållas en längre tid kan det kanske kvitta.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka