Köpråd: Audi A6 el A4 kända fel??

Jag hade tänkt köpa en Audi A4 eller A6 kombi. Jag var och tittade på en A6 1,8T Avant -00, de ville ha 24.000 för den, men jag tackade nej då alladäck var i behov av att bytas, höger framskärm var rostig så jag såg mellan skärmen och plast innerskärmen i hjulhuset samt att det inte följde med några vinterdäck m.m. Men nu i veckan ska jag iväg och kolla på en Audi A4 1,8T Avant Quattro -98 (de har satt ut den på först 18.500, men nu 15.000), finns det några speciella kända fel som man kanske ska kolla efter på dessa bilar?



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A6 el A4 kända fel??



Framvagnarna (då A4 b5 delar med A6 c5). Skärmarna har en tendens att rosta (som du noterat) och även längst de nedre listerna. Ska du köpa en A6:a så skulle jag inte rekommendera 1.8T om du inte tänkt chippa den, utan iaf en 2.4 Quattron är ju iaf lite dyrare i reservdelar än fwd. Torkarmotorn bak är nästan mer regel än undantag att den inte fungerar. Optimalt är ju givetvis att ha med sig ex.vis vagcom och plugga in o läsa av felkoder, men, det är ju inget som alla har tillgång till Det är vad jag kommer på på rak arm utöver det "vanliga" vid begagnatköp


På A4 B5 har man så kallade quattrostag i bakvagn och de kan även glappa. Dörrlister som släpper från karossen, ABS-styrdon ger upp (gäller iofs alla äldre bilar,nytt till min Passat kostar 15.000)


Okej okej...


Förbered dig bara på att byta lite länkarmar i framvagnen till och från!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka