Köpråd: 17" vs 18" på S40, Profilfråga.

Ska köpa fälgar nu och har en affär på g på fräscha 18" fälgar. Det enda jag tänker lite på är att med 18" så måste jag ha 35 i profil på däcken för att dom inte ska ta i. Med 17" så skulle det bli 40/45 i profil. hur är det egentligen att köra på 35 i profil? Är rädd att det blir för stötigt och att jag skulle råka förstöra fälgen tack vare däcket.



Svar på inlägget: Köpråd: 17" vs 18" på S40, Profilfråga.



Det blir ju inte som orginal så lite stöttigare blir de så klart och man får ju tänka lite extra när man kör så man inte kör emot eller kör på en kass grusväg med saker som sticker upp och förstör fälgarna . Men ska man åka snyggt så får ju stå ut med sånt


Profilen är procentsatsen av bredden, så egentligen ointressant vad man har för profil på däcken om man inte vet bredden 205/35 ger ju 71,35mm däcksida "profil" när tex 255/35 ger 89,25mm däcksida eller profil.


Större är alltid bättre !


Det blev 18" med 35 i profil. Monterar dom imorn och hoppas det känns bra att köra!


Komfort är för veklingar


Har 18" med 35 profil på min... Funkar perfekt att köra med, men man får ju tänka på att inte flyga över guppen;)


Vilken bredd ?


215


215;)






precis;)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka