Köpråd saab 9-5 Aero 2002

Vad tror ni experter om en saab 9-5 aero kombi från 2002 som gått ca 16000mil, från bilfirma ca. 45000:- Tillverkad 2001 nov Moedellår 2002 Bilen ser bra och välvårdad ut, har full servicebok. Är det ett bra eller dåligt köp, något särskilt att se upp med?



Svar på inlägget: Köpråd saab 9-5 Aero 2002



Att alla stämplar i boken finns är ju en början men kolla att den inte gått för långt/länge mellan service. Oilsludge problem kan det vara på den, specielt om service inte är skött 100% och vevhusventilationen inte är upgraderad. Så kolla att ventilationen är åtgärdad iaf och lystna efter oljud/kedjeskrammel från motor, kamkedjan tar snabbt stryk när motorn börjar klägga igen. Kolla att bilen inte ryker något vid start eller acceleration, tidiga tecken på turbo eller kolvringar som börjar ge sig om vevhusvent är ok. Rost brukar det kunna vara vid bakre skärmar, dörrar, tanklock och hundben. Så kolla att det inte är bara "snyggat till" så att det kommer tebax snart. Bakvangnsbussningar är standardfel på 9-5 så om dom inte bytta än så e det nog dags för det. Annors är det inget specielt med just den modellen utöver det vanliga att provköra å känna på allt så att det inte är oljud, vibrationer eller att nått inte fungerar. Pris osv. kan jag inte kommentera på. Men bilmodellen kan jag rekomendera, en stark och bekväm bil som fått ett oförtjänat dåligt rykte pga oilsludge. Dock har ryktet dragit ner priset så man får väldigt mycket bil för pengarna. Bara service och underhåll är skött så brukar dom fungera väldigt bra. Ett säkrare val skulle dock vara att köpa en -05 eller nyare så får man upgraderad vevhusvent från fabrik å behöver inte riskera oilsludge problemen.


Ok, är det någon skillnad på modellerna 2002-2003?


http://www.wallentin.be/SAAB/index.html Den sidan är nog intressant för dig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka