Köpråd Cheva S10

Går i Funderingar på att köpa en s10, men undra om det finns några kända standad fel på dom och något man ska kolla extra på. vad dricker dom vid körning, sitter en V6 4,3 L i bilen. Bilen jag funderar har varit avställd några år, hur är det med priser på reservdelar Tack på för hand



Svar på inlägget: Köpråd Cheva S10



Helt underbara bilar, haft 2st själv. Delar är rätt så billiga, det mesta finns hos Meca/Mekonomen. Bromsrör är det ända jag haft problem att få tag på, rör å nipplar i tumstorlek verkar inte höra till vanligheter. Båda jag haft var med 4.3 liters motor och bakhjulsdrift, gick runt 1.3 l/mil när jag pendlade men höjdes rejält när man bara körde i stan. Om den är lite äldre så är rost på broms och servorör osv inget ovanligt. Även rost i skärmar och hyttkanter/dörrar kan förekomma. Glapp i styrningen är standardfel, hjälpstyrarm eller styrlänkage får man byta ganska ofta, men inga dyra grejer. Även bussningar till dörrgångjärnen går åt ganska ofta. Dom 5 åren jag haft bilarna är en generator det enda jag inte skulle räkna som slitage grej som gått sönder. Annors verkar det vara rätt så skottsäkra i drift, läst om problem med spridare/bränslepump men inget jag märkt själv varken på egna eller kundbilar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka