Köpråd Saab 9-3 AERO

Hallå! Har lite funderingar om att köpa en Saab 9-3 Aero 02a som gått 16000mil , Vad tycker du om denna bil osv är det värt att köpa? den har endast en ägare och säljs av en bilfirma (ingen skoj firma)... Är inte så haj på detta med bilar vissa jag har frågat säger att saab bara är skit men ger inte en förklaring varför? Hoppas nån där ute kan ge lite tips osv osv tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-3 AERO



Är väl lite upp till var och en antar jag. Personligen har jag inget emot Saab, men det finns ju dom som har det och det är väl inte helt utan anledning. Kolla här och bilda din egen uppfattning.


Bra logik. Bytte ut ordet Saab mot Volvo och fick upp precis lika mycket skit. För att återgå till lite ren fakta, det du bör vara vaksam på är att service bör ha skötts på bilen perfekt. Oljefällan (vevhusventilation) bör vara uppgraderad till nyaste versionen. Se till att få så mycket fakta som möjligt kring motorns skick och service runt omkring. Är bilen trimmad? Kan du få låna bilen över en dag för att "känna" på grejerna? Det kan vara bra att åka till en duktig Saabmek och be de se över motorn. Jag nämner motorn mycket, men det är bara för att det är igentligen det enda du ska vara vaksam på. Allt annat är precis som på alla andra bilar, slitagedelar såsom handbromsbackar, wirear, styrleder mm.


Polaren köpte en 9-3 -03 vector med enbart sommarsulor 15k mil för 54k. En vector sportsedan förvisso, men redigt skön bil, dem känns sköna med responsen och bromsen. Kolla turbo hade jag nog gjort, å ventilationen, sägs vara commonfel på 9-3 . Annars svinsköna då ja fick provköra den då polaren inte vågade i stockholm. (nytagen lapp) Dem är rappa och känns mycket stabila i svängar. Kändes väldigt ny och fräsch, och jag som inte diggat saab så mycket å skriver detta säger en del! Kolla under bilen efter massa repor, kör han ovarsamt över gupp kör han nog även det på andra ställen! Med vänlig hälsning, Danne. Edit: låg stabilt och lätt styrd runt 200 km/h , kändes fortfarande tyst och stabil! stabil i alla farter imo..


Du tänker på den nya karossen som kom 2003


Ah, det visste jag inte! Ber om ursäkt om min post då, men kanske kan bevaras om det är någon som googlar eller liknande.. så någon användning kanske den har.. Är inte så inne på saabar, men de flesta 9-3 (har bara åkt 3 st då) har varit sköna att sitta i. Dock bara kört en, och det var 03:an, den var underbar.


Kolla om vevhusventilationen är uppgraderad. Om inte så är det starkt rekommenderat att göras omgående. Lyssna även efter missljud från kedjan. Om vevhusventilationen inte har varit uppgraderad finns det en risk att kedjan är sliten. Min fick jag byta vid 16000 mil just pga detta.


Vad kostar vevhusventilationen att uppgradera då?


Här har du det du behöver om den inte redan skulle vara uppdaterad! http://shop.speedparts.se/sv/prod/9-3-9 . 31200.html Kan tillägga lite saker värda att titta extra på vid ett besök hos bilhandlaren oavsett vilken bil det handlar om: Utsidans/insidans Skick? Rost? Större repor? Parkeringsskador? Kantstötta fälgar? Sliten inredning? El-fel? Vindrutetorkare/spolning Elhissar AC Stolsvärme Pixelfel SID-display? Finns serviceboken? Fullt servad? Senaste? Nästa? Besiktning 2:or? Bra Att veta? Vilka slitage-delar är bytta? Bromsar? Motorn? Framvagn? Bakvagn? Extra oljebyten? Sliten koppling? Enkelt att lägga i växlar? Sliten turbo? Knackande/Rasslande missljud i motorn? Nycklar? /P


Ja givetvis, du kan skriva snabbmakaroner om du så vill menade inte att smutsa ner ditt favoritmärke utan påpekade att Google är en utmärkt sökmotor där man kan finna otroligt mycket information, i detta fallet var trådskaparen ute efter köpråd till en Saab så jag googlade det åt honom. Hoppas du inte tog illa upp. lol






Du måste skämta? Skulle alla svara med "sök på google" så slutar det med att vi sitter här 10 år framåt och kollar på 20år gamla trådar. Det tillför ingenting att göra så. Men det är klart, tipsa trådskaparen om att lägga alla pengarna på en 740 gl istället. Sen är alla lyckliga.


Hm undra vem som tar illa upp här:rolleyes: Inget fel på Saab alls. Har en polare som har en Aero som jag sj tycker är mycket skönare på motorvägen en vad min Volvo är men sen tycker jag min går bättre i kurvig väg då han fjädring e mjuk. Det handla egentligen bara om hur man uppfattar bilen sj.. Sen att jämföra en Aero med en 740 är ju bara tragiskt!!!!


Jag va precis inne på saab för en timme sen och köpte en uppgraderingssats till syrrans 9-5. Kostade 331kr. Skiljer kanske något mellan olika handlare men räkna runt 350kr


Haha ja inte verkar han då vara den vassaste kniven i lådan som fått för sig att jag har något mot Saab fast jag skrev i första inlägget att jag inte har det. Åker för fan Saab titt som tätt. Kanske ska ta mig tiden att göra en bildbok? Min poäng var att söka på google då han hade en fråga utan svar.


Jag förstår ingenting. Jag kan visst ingenting, och nu har jag dessutom röstat 2or i ett poängsystem jag inte bryr mig om. Har du kommit med något konkret hittils?


Det enda du behöver vara orolig över är oilsludge eller sönderrostade fjäderben fram. Annars är det ingen crucial om den utvändigt ser bra ut.


Viktigaste med 9-3 av dem årsmodellerna är att se till att servicen är skött till punkt och pricka - allra helst bättre än så. Känn också efter så att växellådan fungerar som den ska. Både när den är kall och uppvärmd - glöm inte backen!


Tackar, det uppskattas. Tänkte skriva något liknande, men hade inte bevismaterial så det räckte. Vill du bli min framtida nätadvokat?


Haha! Det vore en ära.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka