Köpråd: Tyst, lyxig, komfortabel, 4wd kombi. Manuell

Budget: <80.000:- Årsmod. 2005+ Svårt att hitta en bil som "har allt". Extra önskemål är halvskinn (inte helskinn, det blir klibb på sommaren, frysasatan på vintern) eller tyg, men extra komfortabla säten. Laminerade sidorutor för att minska ner "bastu-effekten" och ljudnivån. En XC70 verkar ligga bra nära önskemålen, dock verkar servicekostnaden på "four-c" (aktiva stötdämparsystemet) vara skyhög. Tips välkomnas



Svar på inlägget: Köpråd: Tyst, lyxig, komfortabel, 4wd kombi. Manuell



Audi A4 2001-2008? De tidigaste B7orna (2005-2008) börjar leta sig ner runt 100k kr strecket nu. I mitt tycke en betydligt trevligare bil än V70/XC70. Tygklädsel och sportstolarna borde vara bekvämt nog, det förutsätter dock att man gillar relativt fasta säten.


Valfri Bmw kombi med fyrhjulsdrift. Finns på både dieslar och bensinare. Samt både 3 och 5 serien. Dom prickar väl in alla dina krav, förutom att du kanske får gå neråt 2002-2006 med den budgeten. Men det märker du nog inte av, en Bmw från 1997 har mer godis och finesser än en Volvo från 2010. Så du får ändå en modern bil.


Kanske inom din årsmodell.. Men Audi S6 Avant!


Volvo XC70 är nog om inget annat så på grund av bristande utbud ett vettigt val. Audi Allroad är dock en lyxbil på ett helt annat vis än XC70 är, nackdelarna med den modellen är förutom att du troligtvis behöver gå ner i årsmodell att motorerna, både bensinalternativet 2.7T och dieselmotorn 2.5TDI har svagheter som kan kosta höga belopp att åtgärda. Ingen av dem är dessutom annat än lite törstiga, vilket även gäller Volvo, och dieselmotorn lider av hög skatt. Det är dock en helt underbar bil med hög standard inom alla områden, jag hade funderat på den innan jag bestämt mig för en XC70 i ditt fall.


XC70 som du själv säger är ju jäkligt bekväm utav sig, men man får ingen vidare "lyxig" XC70 för de pengarna tyvärr, det tycker inte jag iaf! Hur långt och så får bilen ha gått?


Subaru Legacy


Som vanligt när man letar efter bilar så letar man efter välskötta, låga mil, med få ägare. Men om man ska peka någonstans så är väl tanken under 15-20k mil. Men gärna såpass att den närmaste "stora" servicen är gjord, men det är ju olika från bil till bil. Fasta stolar kanske jag vill undvika. Jag har haft min beskärda del av fasta stolar i både Impreza GT och Pugg 206 CC, även 406 Sport -stolarna är onda för ryggen. Drygt redan efter 1 timmes körning. (Rygg kollad hos läkare och kotknäckare, inga problem där). Ser fint ut med en bunt förslag här. Har någon räknat in ljudvolymen i kupén? Ju lägre, ju bättre. Kan även pruta på "lyxet" om det uppenbarar sig en bil med sjukt lågt ljud och hög åkkomfort.


Merca finns ju med 4wd eller som mb kallar det 4matic. Volvos XC modeller hade jag aldrig vågat köpa då minst hälften av dom jag känner har haft stora och dyra problem med nästan nya bilar med diverse drivline ras.


hm hade kollat efter en bmw, man kan få x5or för de pengarna nu förtiden






Köpråd: Tyst, lyxig, komfortabel, 4wd kombi. Manuell perfekt beskrivning på en Audi


Köper då hellre merca (Mvh Bränd audiägare...)


Subaru Legacy/Outback kanske?


Merca vet jag har hög lyx-nivå, men dom missar både årsmodell eller budget Audi, VW och BMW ser intressant ut på vissa bitar, men några modeller är hopplöst plastiga inuti. Hur ser det ut med japanarna? Legacy/outback har jag kollat på. Man måste upp på årsmod 2008/2009 innan det är högre standard i kupén. Vridreglage till klimatanläggningen känns lite gammalt. Vad brände dig på Audi?


Japanska bilar generellt är riktigt trista interiört jämfört med tyska bilar, tycker du Audi, BMW och VW är hopplösa invändigt tror jag inte ens det är någon idé att tänka japanskt. Subaru blir inte bättre än dom är idag (Eller var 2008-2009) utan endast markant sämre om du går bakåt i tiden och inte ens om du går över till Lexus eller Infiniti hittar du en inredning i Audi, BMW eller Mercedes-klass. Lexus med flera japanska märkens flaggskepp brukar dessutom hålla värdet bra, precis som du inte hittar någon Mercedes eller liknande som är sju år eller nyare inom budget får du gå ner till en tolv år gammal Lexus RX300 som exempel för att hamna under 100.000:-. Och den modellen finns det gott om plast i tyvärr, det var först till andra generationen RX (2003) som de började tänka på materialen.


Det enda japanar jag vet är Honda Lagend de har AWD alla andra är framhjuls drivna eller bakhjuls


Som gammal tv-spelsnörd jag är så gillade jag legendens 9 miljoner olika tekniska saker, skärmar, knappar m.m. Dock så sprang priset iväg med den bilen också



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka