Köpråd: Volvo V70

Hej, Det är så här att jag ska gå och se på en Volvo V70 98 års modell imorgon, vill få lite råd inför köpet och om bilen är värt de priset (22900 kr) Personen som säljer bilen har följande text på sin annons. Besiktad till 2014 01 01,skattad,full servicebok Bilen är precis servat för 8.900:- sek! Ny kamrem med kamremsats ,vattenpump,länkarm,strålkastare,styrled båda sidor,renoverade bromsar runt om bilen,mm ABS bromsar, AC, Airbag förare, Airbag förare & passagerare, CD-stereo, Dragkrok, Elhissar fram, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Alu-fälgar, Rails, Servostyrning, Halvskinnklädsel, Stolvärme fram, Svensksåld, Yttertemperaturmätare,mm Pris:22.900:- P&K Bara seriösa köpare tack!!! 144HK på bilen. Skulle va tacksam för ert svart.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V70



när ja köpte min v70 förr så sa dom åt mig å kolla vevhusventilationen för den kan kladda igen å då skjuter den packboxen mellan motor och låda. vet inte hur man kollar vevhusventen på dom för de var så länge sen ja hade min v70 men.


köpte min 99a för 15000 nybesiktad och nyskattad(var besiktad 5år irad med blanka papper) var en gammal polisbil så den var välservad och den hade nästan allt i utrustningsväg förutom färddator och farthållare. så 22900 låter som rätt mycket pengar för en "så gammal" bil.


Den har rullat 19000 , tänkte att för en volvo är det inget. Dessutom har killen gjort en service för 8900 kr och bytt kamrem med kamremsats ,vattenpump,länkarm,strålkastare,styrled båda sidor osv. Så bilen verkar va i ganska bra skick om man jämför med de andra bilar av samma modell.


jo en volvo rullar bra långt de gör dom. men nog tycker ja du borde få den för 20 iallafall. om han har gjort service på 8900kr så har kvitton på de oxå? annars är de inte värt nått i kostnads frågan.


Om han inte kan dokumentera de 8900 kronorna som han har spenderat på bilen köper jag inte den. Sedan har vi inte förhandlat om priset , det ska också göras.


äre en manuell eller automat?


Manuell


ok ja de är väll bättre. men kollar man på internet så står de att man ska passa sig för hjullager på dom tidiga modellerna. vevhusventilationen.


Ja att köpa en begagnad bil är som att gifta sig, har man tur går allt bra ,har man otur så får man stå ut för det eller skrota skiten:))






jo. ja köpte min v70 för 15 som ja skrev å den hade ja i 2månader. sen börja växellådan trassla(automat) å ville inte lägga i 5ans växel så ledsna ja å sålde den fort. hade de inte hänt så måste ja nog säga att de är den bästa bil ja nånsin haft. man åker bra i dom å så länge man inte håller på å sänker å så så äre rätt bra åk komfort i dom. kom på de. de är rätt vanligt att kablarna nöts till bakluckan på volvo 855/v70 och därmed gör att c-låset ibland funkar och ibland inte. men får du ett pris på den som du är nöjd med så slå till enligt mig.


man lever ju bara engång så antingen gör man en bra affär och är nöjd eller en dålig å lär sig av den.


Hur var det med bränsle förbrukningen ?


ja hade en t5 som var chippad å är ganska gasglad så låg på 1-1.5 liter/milen men långfärd blev de runt litern. automatare drar ju mer soppa som sagt. vad ja tycker så drar alla volvos runt litern vad man än gör, iallafall om ja jämnför med dom ja haft genomtiderna.


Tack för alla svar jag fick av dig, det var snällt. mvh


hoppas nått av allt hjälper på nått sätt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka