Polyesterplastning tips!

Hej! Ska inom en månad ställa av bilen och börja plasta nytt kjolpaket, ny huv, skärmar, så mycket som möjligt ska bli plast:) Dels för att lätta bilen, laga rost och dels för jag vill snygga till den och tycker den är tråkig som den är nu. Jag har ej plastat innan, eller har testat men ej mycket mer än de. Så alla tips som underlättar arbetet uppskattas:D Allt från köpråd, till länkar, material osv:D När bilen ställs på nästa år till sommaren ska det vara nytt kjolpaket, nytt avgassystem, nytt ljudsystem och lite annat smått och gott. jag har köpt 20 liter polyester och härdare. Frigolit, penslar, aluminiumroller osv. behövs det saker får det handlas in efter hand. Mod får gärna flytta tråden om den hamnat fel, visste ej vart jag skulle sätta den.



Svar på inlägget: Polyesterplastning tips!



ja lite glasfiber matta vore ju på sin platts att köpa Ja de e ett stort projekt med att plasta alla dom delarna på en vinter! Har du formar du kan plasta efter då? Kjuolapcketet ifram brukar behövagöras i gjutform om man ska göra de från grunden själv pga att du kommer troligtvis få enorma mängder spackel för att få nån yta över huvud taget på de! De ja kan rekomendera är ju gjutformar för att få rätt konturer och med festen och dyligt och jag rekomenderar även MASK så du inte drar i dig skiten!! Du vet at man kan utveckla allergi mot plaster igenon hudkontakt och inandning av ångorna! Du ska ha ett varmt ställe att plasta på!! Och använd PLAST HANDSKAR för annars är de ett helvete att få bort!


Kolla båtbyggarforum. Ärligt talat kommer du inte tjäna mycket vikt, utan det huvudsakliga blir nog att du gör det själv och att du tycker det är kul och utmanande.


Ah har märkt att de är ett helvete att få bort från händerna... och penslarna... så har börjat kasta penslarna... och mask känns onödigt då jag står i ett öppet garage, men de är absolut något jag ska tänka på att använda.... Jag vet att de kommer bli ett jävla projekt, men de är kul och jag vill lära mig:D Jag har tillgång till obegränsat med spackel och lack, så jag tror inte de kommer vara något problem med att fixa, har tillgång till lackfirma där jag kan vara. Jag har inga formar utan tänkte ta det befintliga paketet och modda om de som fan, därför jag har frigoliten ju, köpte hem runt 3-4 kubikmeter frigolit så jag har lite att leka med:) Jag köpte hem 25 m2 glasfiberväv, sån till vägg, och de jag testat har de funkat skitbra, men ska köpa hem glasfibermatta också då jag känner att glasfiberväven är svår att forma med. Jag ska absolut kolla båtforum, har inte tänkt på de ...men tack för tipset!


Angående vikt måste man spara lite väl? jag menar skärmar är ju plåt liksom huven, De kankse inte sparar hundratals kilo, men ett par kilo, och allt man sparar är ju ett plus:D Men de är absolut för utmaningen jag gör de och för att jag ska kunna säga att jag gjort de själv! Uppskattar snabba svar!


Plåten är 0,8mm tjock. Plasten typ 5mm. Minst. Här har du lite produkter att kolla runt bland:http://www.byggplast-batprylar.se/


Ja men plåt väger väl ändå mer? Tack för länken! ska kolla igenom den och se om man kan hitta något användbart:)


om man lägger polyester på frigolit så smälter väll de? eller?


Ja det gör de, men om man lägger en plastsäck över och tejpar så klarar den sig, och då slipper man även använda släppmedel då det inte fäster i säcken:)


jag tror i alla fall att de kommer bli svårt om du moddar för mycket! För de färsta har du för mycket spackel och skit så kommer hela stöten vara som en kakfabrik och minsta lilla rörelsen i plasten så har du sprickor i spackel och lack! Gjutformar e de enda rätta när de gäller sånthär! Och du ska inte bygge me väv du har till väggar utan använd ricktig glasfiberduk annars så kommer de inte gå nå vidare! Med tanke på att du får garanterat ha 3-5mm glasfiber sen ska du spackla på de så har du inte många kilon vunna! Du har bara en instabilare kaross och du kommer "troligtvis" inte få den ricktiga ytan så att de ser ricktigt bra ut! så jag tror i alla fall att du lär ha formar för att spara material och få en någorlunda yta! Jag har moddat mycket på kjolarna på min bil och jag ligger på en hårfin gräns där de håller på att bli för mycker skarvar och sånt skit! kan rekomendera SILVERTEJP för att tejpa på din mall billigt och effektivt!¨ Ska du göra allt detta SKA man ha mask. spelar ingen roll hur stort garaget/byggnaden är så är du alldeles ovanför ångorna och du kan bli rejält sjuk av det! Säger de bara för att de är synd att bli allergisk mot "vissa" plast produckter pga slarv!






Vad menar ni med formar? Köper man de eller? Jag ska ordna glasfibermatta:D funkar biltemas? eller vet ni något ställe där man kan köpa mycket till bra pris? Kan någon även länka till en bra mask? gärna billigare modell som funkar... misstänker att de kommer bli rätt mycket vibrationer i plasten, finns de något sätt man kan göra den styvare på? Och få den att "flexa"mindre så den inte spricker? Då ska jag försöka satsa på så bra mallar eller formar som möjligt för att slippa spackla så mycket? Man får väl rätt okej yta om man spacklar? på spacklet kommer lackgrund sen lacken ju, så bör inte vara något problem med ytan , eller? Är tacksam för svar!


finns ett antal olika glasfibervävar, med olika täthet, tjockhet och styrka. Vill man att det ska bli styvt så kan man ju använda tjockare, men ju tjockare = svårare att forma.


plasten vibrerar inte se bara till att den sitter fast bra


Okej men finns de någon "optimal" tjocklek då? Bör man välja tätare? isf varför?


Klart plasten vibrerar om man håller tex 100km/h så är de ju mycket påfrestningar på plasten? eller är jag helt ute och cyklar? o ja:D jag ska skruva fast den!


o min stötfångare i fram har jag använt 0.4 mm aluminium stag i fronten för att stadga upp det lite! Platstar 2 lager sen så i med aluminiumskenan och sen 2 lager matta till! Blir inte lika "Instabilt" på det viset. Gjutformar är de de större företagena använder för att kunna göra delen i ett. DVS att man inte lappar med en massa småbitar hela tiden! Då får man en instabil konstruktion. Är osäker om du kan plasta utanpå den nuvarande skärmen och använda den som en "form" men ska du lalla till de en massa så kommer du få problem. På huven kommer de INTE att räcka med orginalfästen då kommer huven att lyfta vin hörnena vid lysena! "de gjorde min kolfiber huv" Så pinnlås lär du göra platts för om du vill ha huven hel! "Men de e snyggt" även skärmarna så skulle jag ordna lite extra fäst punkter för att vara säker på att den är stabil! Hur du en beter dig så kommer du troligen få spackla en hel del! Blitemas matta funkar perfeckt! Dom har även carbon fiber där du kan stadga upp de hela med "DYRARE" dom har även masker för endamålet och filter HAHA jääävlar va ja skriver nuda!


"Vanlig" oregelbunden väv är smidigast. Den som för det mesta används inom båttillverkning.


Ah! mycket användbart! det inlägget tackar vi för:) Skärmar och front är skruvat med 10000 skruvar på den bilen ... (forden jag har) där är skruvar exakt överallt känns de som.. tror de va 10 st på bara högerskärmen, men ska absolut tänka på att fästa allt extra mycket, får väl lägga till en den fästen:) och jag hade tänkt gjuta både skärmar, huv, front och stötfångare i "formar" tänkte modda orginal och sen gjuta av hela, såklart inte använda småbitar överallt...sen tänkte jag använda några "lister" på insidan för att förstärka det hela, kanske även gjuta extra mycket på "undersidan" för att få det så stabilt som möjligt.... Jag räknar med att spackla och slipa ihjäl mig... haha


okej, bra att veta men tror jag får köra på biltemas, har inget jobb för tillfället så har inte direkt väldigt mycket pengar... så försöker hålla kostnaderna nere:( Vet inte om den mattan är dyrare, men biltema är nära och billigt...


jag har en 945 med plast skärmar och huv jag fäste dock dom lite bättre än vad det var innan inga vibrationer



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka