Köpråd; mercedes w124/190E

Hej. vad tror ni om en mercedes w124/190E som vinterbil iår? är w124an alldels för slöa å tunga så det inte är värt att köpa å försöka få ställ med? vilken w124 blir isf bäst? kombi eller sedan? vilken motor blir bäst? hittade en 190E som va riktigt billig, inte gått så värst långt och inte var så långt bort heller! 118hk, borde väl kanske duga? länk till den som vill se; http://www.blocket.se/varmland/Mercedes . =7&w=1



Svar på inlägget: Köpråd; mercedes w124/190E



Jag körde en w124 i vintras. Du kan fan sladda med lastbil när det är lite snö ute. Funkade perfekt, saknade handbroms lite men löste det med att kasta in 1an o släppa koppling. Låser däcken rätt bra. Funkade att sladda med på bött också. Var en 230 tror jag


Jag köpte en 230e för en vecka sen som jag ska ha som vinterbil, den är inte så jätte slö,det är inga problem att sladda rondell när det är blött ute, så att sladda runt i vinter är nog inga problem. BTW så är min en automatare så en med manuell lär ju inte gå sämre. Dock så är det lite drygt att det inte finns någon handbroms på W124:an Sen så är det trotts allt 20 hk mer än en volvo med b230f


Modellfel på W124 och W201 (190) är att drivaxlarna och diffen kan paja, ingen aning om vad det beror på, men har fått sagt till mig att yttre drivknutarna rostar. Sen har dom dåliga kopplingscylindrar, skitlätt att byta bägge två! Sen rostar dom ju i karossen, framförallt skärmkanterna, utav bara tusan, men det visste ni väl? Riktigt bra bilar annars, vad jag erfarit. Vill även långa tråden lite och lägga till W202, sån är jag lite sugen på. Alla modeller är intressanta, men framförallt 230 Kompressor med M111-motor, hur är de maskinerna?


190e 2,3 funkar alldeles utmärkt att sladda med iaf Kolla så att handbromsen tar bra för den är inte kul att byta


Äsch, så farligt är det inte, det värsta brukar vara att få dom att ta jämt


Köpte en w124 230e för ett tag sedan. Blev ju lite haverier titt som tätt. Men den är då riktigt pigg ska jag säga. Vridet kommer ju iofs vid 3500rpm. Men den spinner då lätt på asfalt och snurrar runt. Är det blött ute får du ställ vare sig du vill eller inte (om du har för hög fart). Går ju hyffsat snålt också. 0.7-0.6 landsväg (den drog 0.7 då jag buskört och legat på 3an i 100 osv..) Kopplingscylindern är ju som tidigare sagt värdelös. Händer att man får dra upp kopplingspedalen med foten. Men att byta blir ju ingen större utmaning... Allt som allt så är det en toppenbil!


Jaså:) hehe mjo, de går ju okej tack för tipset, det finns väl nån pedal där nere som är som handbromsen om jag inte minns fel?


Okej, skönt att se att man inte är ensam om att ha mercedes som vinterbil, hehe okej. Då vet jag att den släpper iaf=D nej, manuell går inte sämre=) det ska väl finnas nån pedal där nere som är istället för handbromsen?


Ahaa okej! stort tack som fan! lite rost i skärmkantarna har ingen dött av=) soft att dom är bra bilar iaf:)






Ahaaa.. Vad vare som gick sönder pån? åhfaan! Ojoj.. Trodde dom låg runt 0.9-1.0/liter milen ja=D det va gött att dom va billigare i drift, ännu ett plus:) Äh, de gör inget, det roligaste med att ha bil är ju att skruva(: Skönt att många sagt att det är en bra bil, nu blire leta vidare på blocket, Tack för du tog dig tid:)


Personligen föredrar jag 190e på vintern, gärna en 2,3 eller 2,6a:) hällst skulle ja vilja ha en 190e med 300e i maskinrummet:P Brukar även göra tvärt i mot alla och lassa lite extra i skuffen så man får ännu bättre driv i krokarna.. roligare när man kan ha farten med sig ut ur krokarna:) Annars är w124 kombina riktigt roliga på vintern gärna med 300e eller 300tdt maskinen:P och självklart asd diff:) då man man ha mycke roligt:) synd bara att inte handbromsen sitter mellan stolarna.. w202 tycker jag iinte allt är lika roliga på vintern. dock inte provat någon utan abs diffar å sånt. har både esp och bsr på min och även om dom trycks ur så är dom inte av. blev doch bättre när man fick in tekniken men efterssom antileken jobbar på bakbromsarna så kommer man inte så långt innan det luktar brända bromsar:P


Jasså det är sånt idiotiskt antisladd som inte går att stänga av helt i W202? Tänkte att en sån är en perfekt brukis, antileken i när man kör till jobbet eller någon lånar bilen, och antileken ur när man vill leka rallykalle, men de funkar alltså inte så? Isf blir det en W124 eller W201!


inte gått på dom jag har jag kört:P men finns ju filmer på en 230 kompressor här på gorg och han driftar ganska friskt så det borde ju va urkopplat på den.


Som sagt, allt går att ha kul med när det är snö ute. Kunde få värsta ställen på asfalt som var lätt fuktad av dugg med min Volvo 142 som från början hade 82hk (och bra mkt mindre effekt antagligen när jag ägde den gamle högen) och endå behövde motorn knappt jobba...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka