Köpråd: V70 D5 eller vanlig V70?

Reggar mig här i hopp om lite köptips angående ny bil. Får första barnet nu i oktober och känner att S70n har gjort sitt och är lite för opraktisk när vi ändå vill ha flera barn sedan. Valet på volvo v70 är redan klart då jag trivs oerhört bra med volvo, gillar allt från upplägg i instrumentpaneler osv till hur de är att köra. Kravet är dock att det ska vara en lite nyare modell. Har nu en S70-98a där ac:n inte funkar, där man blir irriterad när man inte kan se ut genom rutan när det spöregnar osv. Vill helt enkelt ha lite nyare funktioner och uppgraderat helt enkelt! Budgeten ligger på max 60000kr, gärna under 50000. Det vi velar mellan är om vi ska köpa en V70 bensinare, typ en 04, eller om man ska slå på med en D5:a?! Finns det i så fall några årsmodeller av D5 som man ska undvika? Vad jag hört så strular i regel bensinare innan 03 en hel del t.ex?! Pappa har t.ex haft oändliga problem med sin 02a. Finns det liknande problem med att vissa D5or strular mer än andra eller är det lugnt att köpa en D5a från 02 t.ex så man kommer ner i pris?!



Svar på inlägget: Köpråd: V70 D5 eller vanlig V70?



Hur mycket kör du per år? Det finns ju absolut ingen anledning till att köpa en diesel om du inte kör mycket. Turbo-femmorna (bensin) är kanonbra motorer som mycket sällan strular. Vet inte vart du har hört att det är mycket problem med dom. 2.4T eller 2.5T är mycket fina att köra och är inte allt för slöa. Motorerna utan turbo kan bli lite väl sega och tråkiga. Manuell låda är att föredra. Stora servicen ligger med 16 000 mils intervall, så ett tips är ju att köpa en som ligger en bit över 16 000 mil. Stirra dig inte blind på miltalet vad gäller dessa motorerna. Ofta är mer delar bytta om bilen gått längre t.ex AC, generator, servopump osv. vilket kan gynna dig.


Kör väl runt 1200-1300 per år ungefär. Manuell är obligatoriskt oavsett, är ingen big fan av automat Nja, pappa har en V70 2,5T -02 och det har inte varit annat än problem med den tyvärr. Turboaggregat har fått bytas en gång och likaså kopplingen (kommer inte exakt ihåg vad det var för fel där) m.m. Hur länge bör ett turboaggregat hålla i teorin? Om man köper en V70 2,4T eller 2,5T, årsmodell -04?


Jag tycker du skall köpa en bensindriven V70, en D5 kommer bli mycket dyrare i drift för dig. Sedan skall man inte glömma att en modern diesel har fler svaga och dyra punkter än en modern bensinmotor, särskilt de utan turbo som 2.4 140/170hk. Visst kan bensindrivna V70 krångla, D5 har dock knappast varit en problemfri motor genom åren så risken för problem känns större med en sådan. Angående aggregatet är det svårt att sia om, sköts bilen rätt bör du få ut 25-30.000mil vid normal körning åtminstone?


Okej, låter bra. Men kan man köpa en 170 hästars utan turbo eller blir den ändå seg då? Som det är idag så har jag ju en S70 2,4 140 hästars och visst är den lite seg och slö ibland, men det var för mig en vanesak, även om jag gärna skulle vilja byta upp mig lite. Har svårt att tro att en 170 hästars är så mycket slöare? S70 är ju trots allt också en stor och tung bil?! Eller är det knappt någon skillnad?


Min V70 D5 snittar i regionen 0.56 normal körning över en tank. Företagets V70 av samma årsmodell med bensinsugmotor (vet ej 140 alt 170hk) snittar 0.85 samma körning över en tank. 0.3l/mil mindre alltså, gångrar vi det med 1300 blir det nästan 6000kr mindre per år i bränsle. Man behöver alltså inte köra speciellt långt för att den högre skatten skall sparas in. En till finess som följd av förbrukningen är att du kommer lätt 120mil på en tank, motsvarande säg 80mil då med en bensinare (viss marginal kvar) Så man tankar inte alls lika ofta viket är skönt det med. En grej till är bränslevärmaren som är nästan standard på dieslar och sällan finns på bensinare. Ställ klockan när du vill hämta bilen och den är varm och med motorn i driftstemperatur. Kostar ca 2dl diesel och jag lägger hellere de två decilitrarna på att få en varm bil än att åka i en kall bil och vaska soppan på "choken" istället Min V70 har gått 43000mil idag varav de sista 10000 med Autotech steg 1 som ger bra fart i bitarna, fortfarande samma turboaggregat. En diesel går avsevärt mycket kallare än en bensinare vilket sparar på turbon helt klart. Skall inte ge några exempel på bilar jag hänger på för då får jag bara på mig att det är omöjligt men en film kan ni få se.


Mitt har snurrat i snart 31 000 mil utan problem


Jag kör en S60 d5 05a har inte haft problem med den alls förutom att jag ska byta en spindelled på hela 22 tusen mil den går väldigt bra har mycker kraft, kör även en Mercedes s400 cdi sommar bilen även diesel v8 du kommer längre med diesel krånglar absolut inte lika mycket som en bensinare. Googla upp det själv så finner du bevis. Hoppas du blir nöjd med köpet!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka