Köpråd: Bakhjulsdriven bil som är billig i drift!

Har nu sålt bilen och letar nu efter en vinter bil men som man kan köra i sommar också om man vill. Bilen skall alltså var relativt bensinsnål och bakhjulsdriven. Budgeten ligger på 10000 helst billigare. volvo är uteslutet om inte motsatsen bevisas Alla tips är välkomna! /Knoose



Svar på inlägget: Köpråd: Bakhjulsdriven bil som är billig i drift!



finns väl nästan bara 2 märken utom volvo, mercedes och bmw:-)eller ja.opel och ford....


Du lär ju inte få mkt bil för mindre än 10 lök.. Lägg till 5-10k så lär du kunna hitta en duglig BMW eller s13. Men som sagt för de pengarna lär du inte hitta nå i vidare skick


Mercedes 190 är en sympatisk och slitstark bil som fungerar ypperligt oavsett årstid. 1,8:an är förvisso sparsam med bränslet, men enligt mitt tycke alldeles för klen. 2,0 har trevligare karaktär, och starkare maskineri, utan att dricka mer bränsle än 1,8:an. En BMW i den prisklassen är en vågad chansning. Givetvis kan man hitta välskötta exemplar (åtminstone fyrcylindriga sådana), men antalet hårt/bus/sluta bilar är stort i den prisklassen, och en sådan bil blir varken rolig eller billig att äga.


Jag håller med IceEye´s, en Mercedes 190 är ett bra val samtidigt som BMW är en risk i lägre prisklasser eftersom det är svårt att hitta väl skötta exemplar. Jag vill dock slänga in den större E-klass W124 som ett alternativ, likvärdig lillebror 190 så det är nog hugget som stucket vilken man väljer. Om inte Mercedes är aktuellt finns Ford i form av Sierra och Scorpio samt Opel Omega, alla tre går att hitta billigt men personligen hade jag föredragit en Mercedes.


Tack för svaren nu har jag blivit lite klokare i vad jag ska leta efter! Ös på med mer åsikter om ni har!


BMW E36 318is. Jag föredrar E30 is men den går inte att få för sådana pengar.


Som rquired sa opel omega. En polare fick! en sån av sin granne fullt fungerade. Dessa bilar finns med 200 hk 6a. Drar 0,8 när man kör den ganska normalt och leker lite i rondeller. Ofta välutrustade också, polarens bil har slungdiff elhissar taklucka värme i baksätet nivåreglering färddator och ac mm. Dom är ju så jävla fula så man får dom för runt 10k:) http://www.blocket.se/gallivare/Opel_Om . 15&w=3 Just denna var ju automat och dessutom "lite fix med" och 2000 över budget så den är kanske inte aktuell men nu vat du iaf vad du kan få för pengarna:) Här är en annan http://www.blocket.se/lund/Opel_omega_9 . 15&w=3 9500 mil bara! lite tråkigare motor men det är nog ett bra köp:)


Äldre Omega är ännu billigare, men dem är oftast väldigt rostiga..


Lutar åt att jag åker och tittar på en mercedes 190 2.0L motor imorgon får se vad jag tycker om den. Något speciellt man ska titta efter på dessa modeller? Tackar för alla svar har varit till STOR hjälp! Ös på med mer om ni har! alla tips är bra utom de dåliga! /knoose






W201 rostar inte lika friskt som en del nyare MB men leta efter rost ändå. Kör i jämn fart ca 70km/h på högsta växeln (finns både 4&5vxl man) och släpp gasen och lyssna efter klonk/glapp i drivlinan, inte ngt vanligt fel men kan förekomma om den är elakt körd.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka