KÖPRÅD: Bas/slutsteg

Tjenare garaget! Precis köpt en 740 och tänkte slänga i lite ljud. Har 2st 6*9or Kenwood osäker på modell. Nå andra skithögtalare som får duga. Och en Sony CDX-GT440U stereo. Det jag var sugen på att köpa just nu skulle vara bra prisvärd bas/slutsteg. Pengarna som jag kan lägga på detta är mellan 2.5-3.500. Värt att köpa nytt eller leta på nå bättre beg. från tex blocket? Satt och tänkte på detta först, nån som vet hur det funkar. Helt ok eller bara rappel? http://www.brl.se/sv/artiklar/gas-alpha . t-2-3.html Vet själv att man inte får "det bästa" utav dom pengarna men tänkte få så mycket som det går i alla fall. Tacksam för svar! Mvh Rickard!



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Bas/slutsteg



Jag skulle ta en titt på blocket då man kan hitta prisvärda grejer för 3500kr beg


Jag föreslår att du köper dig ett hyffsat slutsteg och en 10" bas som du bygger en låda till som spelar genom skidluckan och sluter allt bakåt.


Glömde skriva det i tråden men skulle föredra att köpa färdig byggt med låda


Det är absolut det sämsta och dummaste man kan göra, speciellt i en 740 som är så förbannat snål på utrymme! Ska du ha något bra.. Bygg själv. Du får ALDRIG till det bra med ett prefab och en 740.. det går bara inte.


Jag vet en som fick ett hyffsat ljud med bara en mutant bas (Med färdigbyggd låda) och steg för 2k. Inte tävling alls men det basa mer än framsystem. ska du bara ha till och dunka på lite eller ska det basa jävulskt?? ^^ Hittade detta LIIITE över budget http://dbakuten.se/detail-item_id-319274 Kolla på DBakuten.se sen på paketlösningar. http://dbakuten.se/detail-item_id-319102


och skallra jävul gjorde det säkert också, kan nästan garrantera att han hade fått ut mer av ett vettigt framsystem och steg för dem pengarna. Originalsystemet finns det ingen bas i över huvudtaget. Men det känns onödigt att slänga pengar på saker som inte blir bra. Speciellt på en 12" då den inte får plats utan att vikas.. Och varför köpa en låda som inte får plats? Det känns dumt också. Vill TS ha råd på färdigbyggt är jag färdig. (är inte sur även om det må låta så). Försöker bara övertala dig att ta till förnuft! EDIT: Tips är, singel 10 el 8" som passar bra i en bandpass. Köp ett bra steg. Bygg lådan så den sluter mot skidluckan och åk dit du köpte grejorna och få hjälp att ställa in.


Tackar för alla tips. Jag behöver inget extremt "dunder" men vill att det ska basa på bra till musik. Så det låter bra, inge epa ljud med 10%volym som låter skit och sen en sluddrig bas som är hög som satan.


Med andra ord vill du inte ha det gamla 2x12" konceptet.. Definitivt inte utan uppgradering av framsystem. För den delen.. vad har du för "framsystem" ?


Helt klart bästa tipset!






Jag kan inte litrarna på det lilla utrymmet i en 740. Gav tips bara. Många vill inte ha det där fina ljudet av ett rappt framsystem direkt utan kör in en låda i skuffen och det basar på BÄTTRE än att installationen kommer ta duktigt mer tid på ett bra framsystem än att dra kablar och slänga i basen. Samt många har inte tid/ork/kunskap att sätta fast framsystem och dämpa för att det ska låta grymt. Jag gav ett enklare alternativ


Det handlar inte om "litrarna" det handlar om höjden under hatthyllan. Sätter man basen längre bak skallrar hela skuffen och allt i den fan, till och med tanklocket får sig en skaplig dos. Om du inte dämpar som bara satan. De här "bara slänga i" är ett koncept som alltid vart för populärt och som man är nöjd med i de 2s man har bagageluckan öppen och tycker de basar på skithäftigt. Dessutom vet jag inte om ett framsystem tar så mycket längre tid att installera seriöst än en baslåda..


Det tar längre tid. Jag har testat. För att få det att sitta ordentligt och tätt så tar det tid. et har blivit populart med att bara hiva i. Tycker folk kan börja så också. Duger det till dom så är det det billigaste alternativet samt enklaste vid byte av bil. Jag trodde TS var ute efter bara mer bas för en billig peng.


"tycker folk kan börja så"? Nu blir jag ju lite sne, varför ska dom börja fel och varför rekommendera något som är fel när det ändå är någon som verkligen ber om hjälp. Nejdu, säger som farbror barbro, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet! Man rekommenderar inte slarv till folk, speciellt när det rör sig om något man själv inte är delaktig i!


Fick ett samtal av en kompis idag som har dubbla 12er i en låda som är MDS 800 watt trodde han. Va osäker på modellnummer men skulle kolla. Sen ett steg på 1100w 4 kanaligt antar jag som låg i gaderoben som han skulle kolla upp åt mig. Han sa det lät jäkligt bra i sin 855a och trodde inte jag skulle bli missnöjd. Dunka på som fan sa han. Det ända som kan bli lite tråkigt som en del skrivit är väll att det kan brööööla å dunka som fan i bakluckan. Låter hans grejjer bra så får jag försöka fästa skiten bra och pilla lite efter. Tack så hemskt mycket för alla bra svar/tips! Skulle det inte bli att jag köper hans grejjer så drar jag liv i tråden igen. Återigen tack! Mvh Rickard!


1100W eller om du har tur 200 riktiga! Men lycka till. Du är välkommen tillbaka om du som jag tycker det skallrar jävul!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka