Köpråd: Bmw 745 E65

Börjat kika ordentligt på nyare 7serien, dock kan jag inte specielt mycket om dem. Frågetecken är:Motor Drivlina Vanliga problem m.m Väl medveten om relativt hög service kostnad och förbrukning på ca 1.5/milen.



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 745 E65



På en 745i E65 är elektroniken, motorn och växellådan det man skall vara uppmärksam på vad jag vet. -Elektroniken är egentligen ingen större fara, det är snarare så att fungerar det så låt bli systemet och om något behöver göras se till att få tag på någon som verkligen vet hur man gör. Det räcker med att uppdatera någon komponent i systemet till en version som inte går ihop med övriga delars mjukvara för att bilen skall bli ett väldigt dyrt dörrstopp tills detta åtgärdats. Å andra sidan är det den mänskliga faktorn och inget fel med bilen, det kan vara en bra idé att ta ett tilltänkt objekt till BMW och läsa av bilen för att se att allt står rätt till. Har någon gjort fel eller till exempel installerat en begagnad del utan att koda in denna (Vilket knappt är möjligt) kan systemet till och med vara omöjligt att koppla upp sig mot även om bilen synbart fungerar väl. -Motorn N62 och tillhörande växellåda har haft sin beskärda del av fel tyvärr, några bilar har till exempel drabbats av ett läckande kylrör som kräver att motorn demonteras kraftigt för att man skall komma åt. Är väldigt dyrt att åtgärda om man använder BMW´s metod och demonterar, idag finns en annan metod som är mycket billigare. Det har även hänt att Valvetronic blir slitet på grund av dåliga vipparmar, och minns jag rätt förekommer det på lite senare årsmodeller. Resultatet blir ett tickande från motorn med desto värre misständer den och tänder Check Engine-lampan om slitaget blir stort. Felet kräver en renovering för att bli bra igen, och en tänd varningslampa med felkod ger nedslag på besiktningen idag kom ihåg det! Och som om inte detta vore nog är momentomvandlaren på framför allt tidiga årsmodeller känslig, en sliten sådan känner du igen på att lådan beter sig illa, att varvtalet pendlar i konstant fart och att bilen kan gå ryckigt (Hoppa i/ur lockup). E65 är en pärla till bil och generellt pålitlig, men just ovanstående drivlina måste varit utvecklad på en måndag.


Låter lite oroväckande. Hur är V12an i 750/760 isåfall? antar att det är samma låda i denna också? Har en bekant som jobbar på BMW så han kommer ju givetvis få gå igenom hela bilen innan eventuellt köp eller köpa på firma med garanti.


750i E65 är en V8 på 4.8 liter som skall vara bra, men om tolvan i 60i har samma problem som N62 vet jag inte. Men du hittar säkert till Autopower, om du söker där måste det finnas en hel del skrivet i ämnet redan?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka