Köpråd bmw e9x diesel! Milfrågor osv

Har blivit dags att införskaffa sig en diesel och det lutar mest åt en bmw 3-serie. Någon som har några erfarenheter om några sjukdomar dessa kan ha? Är mest ute efter 320d då det ska gå så billigt som möjligt, pajar dem lätt efter en mappning? Har läst lite om turboras och partikelfilter men det är ju slitagedelar som allt annat! Har kollat lite på a3 1.9/2.0 tdi men känns som att bmw är ett bättre val. Hittat några som rullat runt 15-16k mil som är välservade men detta borde väl inte vara något problem för en diesel? Är tacksam för tips och råd då jag tänkt kolla på några olika nu till helgen /nicc



Svar på inlägget: Köpråd bmw e9x diesel! Milfrågor osv



Har haft min 320dA i ett halvår nu. Rekommenderar verkligen en med facelift och bättre motorn med 177hk och låg skatt (som en bensinare). Har aldrig hört om något turboras på den motorn. Går väldigt snålt 0.4-0.6 och under 0.5 på motorvägen. Skön att åka långt med. Det som kostar lite mer på dessa bilar är försäkringen. Värdeminskningen räknar jag med ca. 7kr/mil. Servicen sker ju ganska sällan så att den är aningens dyrare än andra bilar vägs ju upp av det. Dessutom slipper man kamremsbyte iom kamkedjan. Bromsarna verkar hålla sig bra också. Min har gått 7000mil och bromsarna är fortfarande helt släta. Mitt exemplar har aldrig haft några problem enl. tidigare ägare. Partikefiltret hoppas jag kunna tvätta när det blir aktuellt, har sett exempel på att det fungerar, istället för att köpa ett nytt svindyrt. Verkar dumt att köpa en så dyr komponent ny. Om luftfiltret kostade 20000 så skulle jag dammsuga det varje månad istället för att byta. Vid 16000mil så börjar partikelfiltret närma sig så att du är medveten om det. En fördel kan vara att däcken är bytt då från de bullriga spåriga hemska rft-däcken som sitter original. Antar att det är dieselbox du tänker på. Min teori kring dieselbox är att den kanske lurar färddatorn att tro att bilen drar mindre soppa iom att den fungerar så att den lurar elektroniken att tro att motorn får mindre soppa och därför ökar på bränslemängden. Därför får man lite mer effekt och skenbart mindre förbrukning. Det kanske inte är att rekommendera om man har partikelfilter eller automat. Risken är att filtret sotar igen fortare och regenereringen inte fungerar som det är tänkt. Tror att BMW har mappat sina motorer hyffsat optimalt ändå med tanke på att de är bland de effektivaste när det gäller effekt/förbrukning just nu. Konkurrenterna kör ju med små 1.6L motorer med låg effekt för att få ner förbrukningen medans BMW ökar effekten istället samtidigt.


Tänkte på riktig mappning såklart! Skulle aldrig utsätta någon av mina bilar för en box.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka