Köpråd supra

tjo! Vad tycker folket om en singel turbo konverterad 1jz? Är en holset turbo vet ej vilken.. Är inte 100% insatt i supror därför jag gärna vill ha lite tips och råd Mvh Jonas



Svar på inlägget: Köpråd supra



Köp dig en mk4:a istället med 2jz motor, tål mer och bilen är bra mycket snyggare...


Hmm har fastnat riktigt mycket vid denna speciellt utseende med färg,fälgar osv. Har begärt en lista vad som är gjort med motorn och väntar fortfarande. Och prismässigt så i mina ögon ser det väldigt bra ut så vi får se. Skickar ett meddelande till dig.


Du menar den kantiga eller? En bil snygg som få...


Nej, det är denna jag pratar om http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_ . 14&w=1 Så priset hamnar på ungefär 130 000


Satt inte 1jzgte i MKIII? Lite osäker även på lådan antar att det är en R154 sedan med uppgraderad koppling så det bör hantera effekten om det nu stämmer att den har "500hk"? Ser ut att vara en "välbyggd" supra med lite kärlek nerlagt och inte bara satt ditt en stor singel och sen köra.


Den du länkade är en MKIV med en 1jz. Den kombinationen fanns inte, förmodligen var det en sugis från början och 2JZ-GE:n byttes mot en 1JZ istället. Står inte vad det är för låda, men antingen är det 1JZ lådan: R154 2JZ-GE lådan: W58 eller 2JZ-GTE lådan: V160. Supra MKIII såldes med 1JZ ja, men inte i sverige. Här såldes den bara med 7M-GTE (3.0 turbo motorn) eller 7M-GE (3.0 Sugisen) Mvh.


Ja men detta är ju en mk4:a, men att det sitter en 1jz motor i denna?? hmm...


Ja de stämmer, något e lurt med denna, kolla upp allt innan köp bara... Kommer dom besiktiga bilen åt dig? Annars kan det bli stora problem att regga en supra med singel, denna måste ha varit en supra utan turbo som dom har hinkat i en mk3 motor i, även där kan det bli jätteproblem om besiktningen börjar krångla då de är en utan turbo ifrån början. Tycker du ska spara pengarna å köpa en "riktig" mk4:a istället, starkare motor mm...


Tror jag skippar den även om de skulle besikta den osv. Om vi nu leker med tanken att man går och köper en twin turbo med full bpu (har haft kontakt med en firma sen en tid tillbaks ang en sådan) och om man vill singelkonvertera den, antagligen kommer jag göra det på AG:s här i Norrköping men vad tror ni priset ligger på? mappning tar de runt 10 000 för sen vad mer? Såklart kostar turbon, vilken turbo vågar man köra på? skulle gärna hamna runt 500-550 hjulhästar, springer det iväg rejält mycket då tro? Detta är ingen eurospec supra.






Fick svar angående 1jz supran, skulle komma in om 15 dagar de kommer som sagt att besikta bilen. Motorn är fullt smidd, lättad och balanserad. Blir kanske att åka upp ändå och iallafall kika på bilen om inget annat dykt upp.


Tycker du ska hoppa den bilen, kolla på en "riktig" istället. Lätta en motor?? Full bpu har du ca 450-500hk, räcker länge... Om du ska bygga singel så finns det olika varianter, men ska du bygga med "riktiga" grejer så får du nog räkna med en slant... Be ag:s räkna på vad allt inkl material ska kosta, såg en av ag:s singel supra i helgen å den fick godkänt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka